Son Güncelleme: Çarşamba 21.12.2011
Vücudun en büyük düşmanı: Alkol
Birçokları için kötü gün dostu gibi görülen alkol; kanser için davetiye çıkarıyor. Son yıllarda yapılan birçok araştırma da bu kanıyı destekliyor. Alkolün zararlı etkilerine karşı antioksidan bakımından zengin sebzeler ve meyveler yememiz öneriliyor
C VİTAMİNİ ÖNEMLİ
Yüksek alkol alımı, kolon kanseri riskini de artırıyor. Bu durumdan korumak için ise antioksidan yönünden zengin besinler ve vitaminler tüketmek gerekiyor. Geçtiğimiz yıl Harvard Üniversitesi'nde yapılan bir çalışma; A, C ve E vitaminlerinin kolon kanseri riskini azalttığını gösteriyor. Araştırmaya göre kanser riski; C vitamini alındığında yüzde 19, E vitamini alındığında ise yüzde 22 oranında düşüyor. Aynı çalışmada multivitaminlerle kanser riskinde yüzde12 azalma görüldüğü anlaşılıyor.
SELENYUM ALIN!
Bu arada; selenyum içeren meyve ve sebzeler de insan hayatı için büyük önem taşıyor. Kansere karşı koruyucu olduğu bilinen selenyum; DNA tamiri için çok önemli sayılıyor. Selenyum eksikliği, karaciğer kanserine sebep oluyor. Vücudundaki selenyum oranı yüksek kişilerin, kansere yakalanma oranı yüzde 30 azalıyor.
ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ ÖZLERİ
Üzüm çekirdeği özleri, güçlü antioksidanlar sayesinde, birçok dokuda fayda sağlıyor. Bu özler, vücuttaki hasarı azaltıyor ve DNA'yı koruyor. Alkolün kanser yapıcı etkisiyle mücadele ediyor.
BU SEBZELERİ YİYİN KANSERİ ÖNLEYİN!
YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER: Yeşil yapraklı tüm sebzelerin içinde bulunan klorofilin, suda eriyen bir vitamindir. Bu madde, karaciğer kanserini önler. Toksinlerin vücuttan atılımını da sağlar.
ARPA: Arpa, antioksidan yönünden zengin bir tahıldır. Arpa ve kepek özlerinin fareler üzerinde kolon kanserini önlediği ve prebiyotik bir işlevde bulunduğu görülmüştür.
MANTAR: Mantar, glukan ihtiva ettiğinden karaciğer ve DNA hasarını önler. Özellikle Shiitake ve Maitake cinsi mantarlar yararlıdır.
PIRASA, SOĞAN VE ELMA: Pırasa, soğan ve elma kabuğunda bulunan quarsetin; serbest radikalleri bağlayarak karaciğer toksitesini azaltıyor. Cleveland'da yapılan bir araştırmada bu sebzelerin bağırsak poliplerini azalttığı görülmüştür.
NAR EKSTRESİ: Pek çok araştırmada nar ekstresinin, DNA hasarını önlediği ve alkolün vücuttaki etkisini azalttığı ortaya çıkmıştır.
EN SON HABERLER
- 1 En çok bu bölgede görülüyor! Kan değerlerinize dikkat...
- 2 Kocaeli Şehir Hastanesi'nden Dünya Talasemi Günü'nde önemli uyarılar
- 3 Kalp krizinin sinsi sinyalleri! İlk önce bu belirtileri veriyor...
- 4 Bacak damarlarındaki büyük tehlike
- 5 Ne kadar hiperaktifsiniz? 10 soruda kendinizi test edin...
- 6 Kalp krizinin sinsi sinyalleri! İlk önce bu belirtileri veriyor...
- 7 Ortopedi ve Travmatoloji alanında uzmanlar Konya’da bir araya geldi
- 8 Astım nöbetine dikkat
- 9 Metabolizmayı ateşleyen beslenme yöntemi! İstediğinizi yiyerek 3 ayda 12 kilo verin...
- 10 Kemikleri adeta çelik gibi yapıyor! Günde 1 porsiyon tüketmeniz yeterli..