Pazartesi 02.04.2012
Son Güncelleme: Pazar 01.04.2012

Bahar yorgunu olmayın!

Güneşli bahar günleri, yorgunluk hissini de beraberinde getiriyor. Halsizlik, eklem ağrıları, sürekli uyku isteği ile kendini gösteren metabolik değişimle baş edebilmenin yolu ise doğru beslenmeden geçiyor.
TAM BUĞDAY UNU TÜKETİN
Diyetisyen Berna Ertuğ, bahar yorgunluğunu yenmek için şunları öneriyor:
Günün en önemli öğünü olan kahvaltıyı kesinlikle atlamayın.
Beyaz undan yapılmış ürünler yerine kepek, çavdar, tam buğdaydan yapılmış tahıllı besinleri tercih edin.
Günde üç ana, üç ara öğün olacak şekilde az az ve sık sık altı öğün tüketmeye çalışın. Kendinizi 3-4 saatten fazla aç bırakmamaya özen gösterin. Porsiyonlarınıza dikkat edin.
Havaların ısınmasıyla oluşabilecek su kayıplarını önlemek için günde en az iki litre su için.
C vitamini içeren sebze ve meyve tüketimini artırın. Beslenmenize brokoli, ıspanak, sivri biber, maydanoz gibi yeşil yapraklı sebzeleri ekleyin.
Uykusuzluk da kendinizi daha yorgun hissetmenize neden olur. Günde 6-8 saat uyumaya çalışmalısınız.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.