Son Güncelleme: Pazar 29.04.2012
Akdeniz diyetinin bilinmeyen sırları
Sebze-meyve, zeytinyağı ve balık tüketimine dayalı Akdeniz diyeti; kanser, şeker ve kalp hastalıklarından koruyor. Zeytinyağı, kalp krizi riskini önlemede asprin kadar etkili... Balıkta bulunan Omega 3 yağ asitleri de damarların tıkanmasına engel oluyor
GİRİTLİLER SAĞLIKLI
Binlerce yıldır Akdeniz insanı, çok zengin besin değeri olan meyve ve sebze, tam tahıl, ceviz, baklagil, balık, zeytinyağı ve yağsız etlerle besleniyor. Akdeniz diyetinin en bilinen mutfağı ise Girit mutfağıdır. Yapılan çalışmalar; Giritliler'de kalpdamar hastalıklarına çok daha az rastlandığını gösteriyor. Akdeniz diyetinin içeriğinde güçlü antioksidan etkisi bulunan polifoneller ve faydalı yağ asitleri bol miktarda bulunuyor. Bu faydalı bileşiklerden 'hydroxytyrosol acetate' zeytinyağının içinde, Omega 3 ise balıkta yer alıyor. Resveratrol maddesi ise kara üzüm çekirdeği başta olmak üzere birçok bitkinin içinde bulunuyor. Günümüzde yapılan bilimsel araştırmaların çoğunun sonuca göre; Akdeniz diyeti kanserden de koruyor. İrlandalı araştırmacılar; zeytinyağının, özellikle kolon kanseri hücrelerinin üreme ve yayılma kabiliyetlerini önlediğini söylüyor.
EN SON HABERLER
- 1 Kan grubunuza dikkat! Bu kan grubundakilerin "demans riski %82 daha fazla"
- 2 Bilim insanları mucizeyi duyurdu! Kanser hücrelerini tek tek yakalayıp öldürüyor
- 3 Gözlerimizin önünde eridi! Diyet yapmadan 20 kilo veren ünlü isim açıkladı: "Her gün bunu yedim..."-
- 4 Kanserin ilk belirtisi ellerde ortaya çıkıyor! Eğer böyle görünüyorsa...
- 5 İklim değişti dünya alarmda
- 6 Aşırı öfke 40 dakika içinde ölüme sürükleyebilir! Kan damarlarını genişletip...
- 7 Gaziantep Şehir Hastanesi Obezite Merkezi Bölgeyi tedavi edecek
- 8 Kanserin ilk belirtisi ellerde ortaya çıkıyor! Eğer böyle görünüyorsa...
- 9 Yaza incecik girmenizi sağlayacak tarif! Metabolizma hızını arşa çıkarıyor...
- 10 "En sağlıksız gıda" seçildi: Hepimiz bayılarak yiyoruz! Sağlıklı hücrelerde adeta bomba etkisi yapıyor