Cumartesi 19.05.2012
Son Güncelleme: Cuma 18.05.2012

Haftada üç gün et iki gün balık yiyin

Unutkanlık sadece ileri yaştaki kişilerde değil, her yaş grubunda sıkça görülen bir sorun haline geldi. Neyse ki bazı besinlerin düzenli tüketimi beyni çalıştırarak unutkanlığı önleyebiliyor. İşte hafızanız için yemeniz gereken gıdalar:
Her gün 5 porsiyon sebze ve meyve tüketin. Güçlü bir hafıza için porsiyonlardan biri mutlaka orman meyvesi, özellikle de yaban mersini olsun.
Ayrıca kayısı, kırmızı ya da yeşil üzüm, portakal, kırmızı greyfurt, şeftali, armut ve mandalina da çok güçlü antioksidanlardan.
Haftada iki gün balık yemeniz şart. Eğer balık tüketemiyorsanız günde 1 gram omega 3 takviyesi almanızda fayda var.
Ceviz de omega 3 yağ asidi açısından en zengin kaynaklardan biri olarak kabul edilir.
Haftada üç kez kırmızı et, günlük süt, yoğurt, peynir ve yumurta tüketimi vücuda yeterli.
E vitamini beyin sağlığı açısından en temel antioksidanlardan birini oluşturuyor. Bu nedenle esmer pirinç, buğday, çavdar, yulaf gibi besinlere öğünlerinizde yer verin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.