Kıskançlık yatağı tehdit edebilir
Kıskanç kişiler, çoğu zaman yaşadıkları bu duygu ile baş edemezler, kıskandıkları eşleriyle araları bozulur ve ilişkileri güzelliğini yitirir. Kıskanılan kişinin kendisini kapana kısılmış hissetmesi ile beraber kıskanan kişi de acı çeker.
UZAKLAŞMA OLUR
Kıskanan; gizli gizli öç alarak, küserek, ilişkiyi keserek ya da tehdit ederek amacına ulaşmaya çalışabilir. Bu tutumlar; kıskanılanı da kıskanandan uzaklaştırır. Kıskançlığın ölçüsü arttıkça olumsuz etkisi de artar. Kıskançlıklarla zedelenen evlilik ilişkisinde sevgi, saygı ve güven azalmaya başladığı için cinsel yaşam da sekteye uğrayabilir ve kadınlarda cinsel isteksizlik ve orgazm sorunları, erkekte ise sertleşme sorunları ve erken boşalma görülebilir. Sonuç olarak ilişki içinden çıkılmaz bir hal alabilir. Yani kıskançlık cinsel sorunlara yol açabilir. Bu nedenle eşinizle birlikte bir evlilik ve ilişki terapistine başvurmalısınız.
"12 yıllık evli bir erkeğim, eşimle cinsel hayatımızda sıkıntılar yaşıyoruz, eşim her şeyi benden bekliyor. Cinselliğin yöneticisi hep erkek midir?" E.G./Bursa
Ülkemizde ayıp, yasak ve günah gibi algılanan cinsellikte; kadın ve erkek rolleriyle ilgili, kişilerin cinselliğe karşı tutumunu ve cinsel davranışlarını etkileyen birçok cinsel mit vardır.
BASKI ALTINA ALIYOR
Cinsel yaşamda sıkıntılara yol açan, tek taraflı beklentiler yaratan ve alınan hazzı azaltan cinsel mitlerin en yaygın olanlarından biri; 'cinsel ilişkiyi erkek başlatır ve erkek cinselliğin yöneticisidir' inanışıdır. Yanlış bir şekilde cinsel ilişkiyi kadının başlatması ahlaksızlık olarak algılanır. Bu inanış hem kadını, hem de erkeği büyük baskı altına alır. Bu nedenle eşinizin kendini ifade etmesine ve cinsellikle ilgili konuşmasına yardımcı olun, onu suçlamadan ve yargılamadan dinleyin, cinsel ilişkinin iki kişinin istek ve katılımıyla oluşacağının altını çizin.
EN SON HABERLER
- 1 Geniz eti büyümesi işitme kaybına neden olabilir
- 2 Uzun yaşamın sırrı üretmekten geçiyor
- 3 Sağlık Bakanı Memişoğlu, Tıp ve Adalet Sempozyumu'nda konuştu
- 4 Sporcuların kabusu ön çapraz bağ yaralanması
- 5 ATV dizileri Cannes'da tanıtıldı: Aşk hikayeleri seviliyor
- 6 Robotik cerrahide bir numarayız
- 7 ‘Mamografinizi yaptırın!’
- 8 Cildiniz sonbahara hazır mı?
- 9 Üreme sağlığında longevity dönemi: Mitokondirini gençleştir, anne ol
- 10 Gülümseyen depresyon