Son Güncelleme: Cumartesi 04.08.2012
Yemeğe çorba ile başlayın
YEMEKLE AYRAN YA DA CACIK
20-30 dakika kadar bir süre sonra ana yemeğe geçilebilir. Yemeğin yanında yoğurt, ayran veya cacık, 1-2 ince dilim kepekli ekmek ve salata bulunabilir. Tatlıları iftardan hemen sonra değil 1-2 saat geçtikten sonra yiyin. Sütlü veya meyveli tatlılar tercih edilmelidir. Sahurda ise proteinden zengin, sindirimi uzun süren (yumurta, peynir, süt gibi) besinler seçilmeli; bal, reçel, pekmez gibi yiyecekler fazla yenmemelidir.
Bunlardan uzak durun
İftar ve sahurda uzak durulması gereken besinler şunlardır:
KOMPOSTO HARARETİ ALIR
Domates, salatalık gibi yiyeceklere de sahurda yer verilmelidir. Şarküteri ürünlerinden ise kaçınılmalıdır. Sahurda aşırı şeker tüketimi, insülin hormonu salınımını artırarak gün içinde şeker düşmelerine sebep olabilir. Bu yüzden hem iftarda hem sahurda tatlı yerine komposto tüketilmesi çok daha iyi bir seçim olacaktır. Komposto harareti de alır.
Kimlerin oruç tutması risklidir?
EN SON HABERLER
- 1 Kan grubunuza dikkat! Bu kan grubundakilerin "demans riski %82 daha fazla"
- 2 Bilim insanları mucizeyi duyurdu! Kanser hücrelerini tek tek yakalayıp öldürüyor
- 3 Gözlerimizin önünde eridi! Diyet yapmadan 20 kilo veren ünlü isim açıkladı: "Her gün bunu yedim..."-
- 4 Kanserin ilk belirtisi ellerde ortaya çıkıyor! Eğer böyle görünüyorsa...
- 5 İklim değişti dünya alarmda
- 6 Aşırı öfke 40 dakika içinde ölüme sürükleyebilir! Kan damarlarını genişletip...
- 7 Gaziantep Şehir Hastanesi Obezite Merkezi Bölgeyi tedavi edecek
- 8 Kanserin ilk belirtisi ellerde ortaya çıkıyor! Eğer böyle görünüyorsa...
- 9 Yaza incecik girmenizi sağlayacak tarif! Metabolizma hızını arşa çıkarıyor...
- 10 "En sağlıksız gıda" seçildi: Hepimiz bayılarak yiyoruz! Sağlıklı hücrelerde adeta bomba etkisi yapıyor