Akciğer kanserine karşı koruyucu besin diyeti
Besin değeri yüksek bir diyet; çevresel zehirler ve sigara dumanının neden olduğu akciğer kanserinden korunmaya yardımcı oluyor, detoks özelliğiyle zehirlerin atılmasını sağlıyor
KÖRİ TÜKETİN
Araştırmalar; soya, yeşil çay ve balığın yüksek miktarda, süt ürünleri ve kırmızı etin ise daha düşük miktarda alınmasının kanserden koruyucu etkiyi artırdığını göstermektedir. Ayıca elma, beyaz üzüm ve soğan gibi kuarsetin bakımından zengin yiyeceklerin de akciğer kanseri oluşumunu yüzde 40-50 azalttığı ortaya konmuştur. Vücudu sigaranın toksinlerinden korumanın bir yolu; köri alımını artırmaktır. Körili yemekler, tadını safrandan alır. Safranın sarı rengi; krosin adlı bir pigmentten gelir. Krosin, vücutta antioksidan görevi yapar ve detoks özelliği vardır. Sigara içtiğiniz veya pasif içiciliğe maruz kaldığınızda; kanser oluşturan bileşenler vücuda alınır. Diyete baharat eklemek, vücudun bu toksik bileşenleri nötralize etmesine yardım eder. Körili yemekler, krosinin vücuda yeterli dozda alınması için iyi bir yoldur.
HAFTADA MUTLAKA İKİ PORSİYON BALIK
Balık tüketimiyle alınan Omega-3 yağ asitlerinin, akciğer kanserine karşı önemli korunma sağladığı biliniyor. Bu nedenle, akciğer kanseri riski taşıyan kişilere, haftada en az iki porsiyon balık tüketmesi tavsiye ediliyor. Bunun yanı sıra, günlük 120-360 miligram EPA ve 80-240 miligram DHA içeren bir balık yağı kapsülü alınması da yeterli olacaktır.
selenyum
TÜMÖRÜN BÜYÜMESİNİ ENGELLER
Deri kanseri olan bin 300 hastayla yapılan uzun süreli bir çalışma; selenyum mineralinin, yeni deri tümörü oluşma oranını azalttığını gösterdi. Sonuçlar; basit bir besin desteğinin kanseri engelleyebildiğini göstermesi açısından heyecan verici bulundu. Selenyumun diğer kanser türleri üzerindeki etkisini tespit etmek üzere yapılan bir başka çalışmada ise hastalara 4.5 yıl boyunca selenyum veya plasebo hap verildi. Genel kanser oranı; selenyum grubunda, plasebo grubuna göre daha düşük bulundu. Selenyumun akciğer, kolo-rektal ve prostat kanserinde etkili olduğu görüldü. Selenyum minerali; soğan, sarımsak, kırmızı biber ve kümes hayvanlarının etinde bulunuyor.
EN SON HABERLER
- 1 Estetik çılgınlığı dur durak bilmiyor! "Ağlayarak geliyorlar" Bu fotoğrafa benzemek istiyorlar...
- 2 Sabahları içtiğiniz Türk kahvesine sadece 1 kaşık ekleyin! 1 haftada 3 kilo verdiriyor...
- 3 En çok bu bölgede görülüyor! Kan değerlerinize dikkat...
- 4 Kocaeli Şehir Hastanesi'nden Dünya Talasemi Günü'nde önemli uyarılar
- 5 Kalp krizinin sinsi sinyalleri! İlk önce bu belirtileri veriyor...
- 6 Bacak damarlarındaki büyük tehlike
- 7 Ne kadar hiperaktifsiniz? 10 soruda kendinizi test edin...
- 8 Kalp krizinin sinsi sinyalleri! İlk önce bu belirtileri veriyor...
- 9 Ortopedi ve Travmatoloji alanında uzmanlar Konya’da bir araya geldi
- 10 Astım nöbetine dikkat