Son Güncelleme: Cuma 01.03.2013
Sigara tiryakileri köri tüketsin!
Akciğer kanseri riskini artıran sigaranın yarattığı hasardan korunmak için, köri baharatını sofranızdan eksik etmeyin. Köri, toksinlerin vücuttan daha hızlı atılmasına yardımcı olur
E VİTAMİNİNDEN ETKİLİ
Vücudu sigaranın neden olduğu hasardan korumanın bir yolu da köri tüketimini artırmaktan geçiyor. Körinin içindeki krosin maddesi; antioksidan görevi yapar ve vücudu toksinlerden arındırır. Sigara içtiğiniz veya pasif içiciliğe maruz kaldığınız zaman; kanser oluşturan bileşenler, vücuda girer ve sonra idrar ile atılır. Diyete köri baharatını eklemek; vücudun bu toksik bileşenleri daha etkili bir şekilde nötralize etmesine yardımcı olur. Bu madde; antioksidan özelliği olan E vitamininden 300 kat daha etkilidir. Balık tüketimi ile alınan Omega-3 yağ asitlerinin akciğer kanserine karşı önemli koruma sağlaması nedeni ile risk taşıyanlara; haftada en az iki porsiyon balık öneriyoruz.
SELENYUM TÜMÖRLERİ AZALTIYOR
Deri kanseri olan bin 300 hastanın incelendiği bir çalışmada; selenyumun yeni deri tümörlerini engellediği ortaya çıktı. Alınan sonuçlar; bilim insanları için heyecan vericiydi çünkü normal bir diyete basit bir besin desteğinin eklenmesiyle, deri kanseri engellenebiliyordu.
ÖLÜM ORANI YÜZDE 50 DAHA AZ
Araştırmacılar; selenyumun diğer kanser türleri üzerinde nasıl bir etki yarattığını anlamak için çalışmalarını biraz daha genişletti. Başta 6.5 yıl sürmesi planlanan bir araştırmada; bir grup hastaya günlük olarak 200 mcg. selenyum, kontrol grubundaki deneklere ise plasebo verildi. Sonuçlar öyle olumlu çıktı ki, bilim adamları; çalışmalarını bitirmeyi planladıkları zamandan iki yıl önce noktaladı. Araştırmada; deri kanseri dışındaki kanser türlerine yakalanma oranında da anlamlı düzeyde bir azalmanın olduğu tespit edildi. Sonuçlar aynı zamanda, kanserden ölüm oranının; selenyum alan tedavi grubunda, kontrol grubuna göre yüzde 50 daha az olduğunu da gösterdi.
ELMA, BEYAZ ÜZÜM VE SOĞAN ŞİFA KAYNAĞI
Günde 200-400 mg. alınan kuarsetin maddesi; akciğer kanseri riskini azaltıyor. Yapılan araştırmalar; kuarsetin bakımından zengin olan elma, beyaz üzüm ve soğan tüketen insanlarda kanser riskinin yüzde 50 daha az olduğunu gösteriyor. K2 vitami de kanserden korunmada etkili oluyor. 24 bin kişinin incelendiği bir çalışmada; K2 vitaminin kanser riskini yüzde 14 azalttığı görülmüş. 11 sene süren ve 75 bin olgunun değelendirildiği bir diğer çalışmaya göre ise; isoflavon maddesi de riski azaltıyor.
EN SON HABERLER
- 1 Estetik çılgınlığı dur durak bilmiyor! "Ağlayarak geliyorlar" Bu fotoğrafa benzemek istiyorlar...
- 2 Sabahları içtiğiniz Türk kahvesine sadece 1 kaşık ekleyin! 1 haftada 3 kilo verdiriyor...
- 3 En çok bu bölgede görülüyor! Kan değerlerinize dikkat...
- 4 Kocaeli Şehir Hastanesi'nden Dünya Talasemi Günü'nde önemli uyarılar
- 5 Kalp krizinin sinsi sinyalleri! İlk önce bu belirtileri veriyor...
- 6 Bacak damarlarındaki büyük tehlike
- 7 Ne kadar hiperaktifsiniz? 10 soruda kendinizi test edin...
- 8 Kalp krizinin sinsi sinyalleri! İlk önce bu belirtileri veriyor...
- 9 Ortopedi ve Travmatoloji alanında uzmanlar Konya’da bir araya geldi
- 10 Astım nöbetine dikkat