Vatandaşa aşırı tuz uyarısı
Aşırı tuzlu yiyeceklerin tüketiminin, bağışıklık sistemi hastalıklarına yakalanma riskini artırabileceği belirlendi.
İngiliz ''The Nature'' dergisinde yayımlanan, laboratuvar ortamında insanlar ve kemirgenlerin akyuvarlarının incelendiği 3 araştırma, tuzun bağışıklığın tepki vermesine neden olan hücrelerin üretimini yükselttiğini, dolayısıyla bağışıklıkla ilgili hastalıklarının ortaya çıkmasında rol oynayabileceğini gösterdi.
Bağışıklık sisteminin aşırı harekete geçmesinden kaynaklanan söz konusu hastalıkların son yıllarda batı ülkelerinde arttığını belirten bilimadamları, çevresel etkenlerin bu hastalıklarla bağlantılı olduğu fikrinin güçlendiğini vurguladı.
Araştırmacılar, farelerde, MS, sedef hastalıkları ile romatizmada rol oynayan Th17 hücrelerinin sayısında aşırı yükselme tespit etti. İnsanlarda ise evde yapılan yemeklere göre fazla tuz ihtiva eden fast-food restoranlarındaki yiyeceklerle beslenen kişilerde söz konusu hücrelerin arttığı görüldü.
Araştırmacılardan Aviv Regev, henüz insanlara hiç tuz yememeleri gerektiğini söylemenin söz konusu olmadığına, sonuçların sadece varsayım olduğuna ve daha kapsamlı araştırmaların yapılması gerektiğine dikkati çekti.
EN SON HABERLER
- 1 2 yılda 72 kilo veren kadın anlattı! "Zayıflamamı bu yiyeceklere borçluyum…"
- 2 Dünyanın en sağlıklı besini seçildi! Tüm vücudu baştan aşağı yenileyip hastalıklara savaş açıyor...
- 3 Ortopedide göbek yağından gelen şifa
- 4 6 ayda mükemmel vücuda kavuştu! Üstelik hayatında yalnızca tek bir şeyi değiştrerek... "Öyle güzel zayıflamış ki..."
- 5 Prostatta hayat kurtaran yöntem
- 6 Şehir Hastanesindeki Obezite Merkezine başvuran danışanlar sağlıklarına kavuşuyor
- 7 Bu besin adeta kanseri mıknatıs gibi çekiyor! DNA yapısını tamamen bozan o yiyecek...
- 8 Adeta karaciğerin sessiz katili! Bir daha ağzınıza bile sürmeyin...
- 9 Bahar yoğun çalışanları daha çok yoruyor
- 10 Adeta karaciğerin sessiz katili! Bir daha ağzınıza bile sürmeyin...