Cumartesi 20.04.2013 00:00

Yaşlılıkta doğru gıda ömrü uzatıyor

Beslenme hataları yaşlıları olumsuz etkiliyor. Hastalıklarla paralel olarak doğru bir beslenme şekli ise yaşam kalitesini artırıyor.

İlerleyen yaşla birlikte beslenmenin önemi artıyor. Yaşlanmada hatalı beslenme sonucu kemik hastalıklarından görme problemlerine, hipertansiyondan şeker hastalığına kadar pek çok rahatsızlığın görülme sıklığı da yüksek oluyor.

Öğün sayısının artırılıp öğünlerdeki yiyecek miktarı azaltılarak, ileri yaşlarda sıklıkla karşılaşılan sindirim problemlerinin önüne geçilebiliyor. Yaşlıların beslenmede dikkat etmesi gereken önemli noktalar şöyle:

Beslenmede sıvı miktarı artırılıp, tuz miktarı azaltılarak böbreklerin yükü hafifletilmedir.
Yemeklerin pişirilmesinde kızartmalardan kaçınılmalıdır, haşlama tercih edilmelidir.
Yemekler, ızgara ve fırında pişirilmelidir.
Ağır tatlı ve hamur işlerinden uzak durulmalı, sütlaç ve muhallebi gibi hafif sütlü tatlılar tercih edilmelidir.
Çay, kahve tüketimine dikkat edilmeli, bitki çayları içilmelidir.
Katı yağ tüketimi yerine sıvı yağ, özellikle zeytinyağı kullanılmalıdır.
Süt ve yoğurt tüketimi artırılmalıdır.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.