Çarşamba 19.06.2013 00:00

Güneşten korunmak için bu yiyecekleri tüketin

Antioksidan içeren bazı yiyecekler, güneş ışınların vücuda verdiği zararı önlemekte yardımcı oluyor.

F-Factor diyetinin kaşifi diyetisyen Tanya Zucherbrot, yazın sıklıkla tüketilen çilek, yaban mersini, karpuz ve domatesin içerdikleri yüksek antioksidan miktarıyla, cildin dış etkenlere karşı direncini artırdığını belirtiyor.

Son yapılan araştırmalar, aşırıya kaçmayacak şekilde çikolata tüketiminin de güneşin zararlı etkilerine karşı koruma sağladığını gösteriyor. Zucherbrot, yaklaşık 30 gram siyah çikolatanın, güneş ışınlarının ciltte yol açtığı zararları önleyecek ve cildin esnekliğini artıracak seviyede antioksidan polifenol içerdiğini belirtiyor.

Bu yiyecekleri tüketmeyip güneş yanıklarına maruz kalırsanız, bunun ilacı da yine yiyeceklerde. C ve E vitamini bakımından zengin yiyeceklerin tüketimi güneş yanıkları sonucu ortaya çıkan kabarıkları azaltmada yardımcı oluyor. Tanya Zucherbrot, yanıkların neden olduğu iltihabı azaltmak için papaya yenmesini tavsiye ediyor. Avokado, fıstık ezmesi, keten tohumu gibi E vitamini içeren yiyecekler de, ciltteki yanıkların iyileşmesinde etkili.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.