Son Güncelleme: Cuma 19.07.2013
Pırasa ve soğan ile kanserden korunun!
Pırasa, soğan ve elma kabuğunda bulunan kuersitin; kanser riskini azaltıyor. Yeşil yapraklı sebzelerde bulunan E vitamini ise tümör oluşumunu engelliyor
ASETİLSİSTİN
N-asetilsistin (NAC); endojen bir antioksidandır ve hücre içindeki glutatyonun öncül maddesidir. NAC'ın solunum yolu hastalıklarında bir mukolitik olarak, asetominofen zehirlenmesinde ise bir antioksidan olarak kullanımı onaylanmıştır. Yapılan araştırmalara göre; NAC; mutojen ve karsinojenlerle uyarılan çeşitli kanser biyomarkerlarını inhibe etmektedir. Ayrıca karsinojenlere bağlı olarak gelişen akciğer, mesane ve kolon kanserlerinin görülme sıklığını azaltmaktadır.
KUERSETİN
Kuersetin; çay, soğan, elma, pırasa ve karabuğday gibi bitkilerden kolayca elde edilebilecek bir flavonoiddir. Antioksidan özelliklere sahip olan kuersetinin aynı zamanda antienflamatuar ve anti-alerjik özellikleri de olduğu düşünülmektedir. Yapılan araştırmalar; kuersetinin kanseri önleyen bir bileşik olduğunu desteklemektedir. Soğan, pırasa ve elma kabuğu verilen over (yumurtalık) kanseri hastalarında, iyileşme görülmüştür. Bu tür çalışmalar, over kanserleri için ümit vericidir.
KOENZİM Q
Koenzim Q; kanser, konjektif kalp yetmezliği, aritmiler, Parkinson hastalığı, hipertansiyon tedavisi için ve antrasiklinin neden olduğu kardiyopatiden korunmak için kullanılmaktadır. Koenzim Q; yapısal olarak K vitaminine benzer ve bu nedenle varfarin ile etkileşebilir. Antioksidan özellikleri de taşıyan Koenzim Q, bu özelliği nedeniyle kemoterapinin etkilerini de azaltabilmektedir. Araştırmalar, yaşlanmayı önleyebileceğini de göstermektedir.
SELENYUM
Selenyum; glutatyon-proksidaz yolu için gerekli olan önemli bir mikroelementtir. Diğer antioksidanların görevlerini destekler ve C vitamininin indirgenmesini sağlar. Araştırmalar; selenyumun, kanser tedavisine bağlı lenf ödemini azaltmakta etkili olduğunu göstermektedir. Bazı çalışmalar da Prostat CA'dan korunmada etkili olabileceğini ortaya koymaktadır. Selenyumun uzun süreli kullanımı bazı deri kanseri türlerinin riskini artırabilir.
C VİTAMİNİ
C vitamini; vücudun çeşitli fizyolojik fonksiyonları için gerekli olan bir vitamindir. Araştırmalar kanser hücrelerinin; C vitaminini hücre içine aldığını, bu nedenle yüksek dozlarla kullanıldığında kanser hastaları üzerinde olumsuz etkilerinin olabileceğini göstermiştir. Bazı çalışmalar ise C vitamininin, radyoterapinin etkisini artırabileceğini ortaya koymuştur. C vitamini dikkatli bir biçimde kullanılmalıdır. Ancak C vitamininin; ümmin sistemini güçlendirdiği, enfoksiyonlara karşı direnci artırdığı gibi lenfoma, mide, baş, boyun tümörlerinde de faydalı olabileceği iddia edilmektedir.
E VİTAMİNİ
Bitki yağları, buğday tohumu, yumurta, yeşil yapraklı sebzeler ve tüm tahıllardan elde edilen E vitamini; antioksidan olarak görev yapar. Başlıca fonksiyonu; bir peroksil radikal avcısı olarak hareket ederek serbest radikallerin yapılmasını engellemek ve membran fosfolipidleri ile plazma lipoproteinlerindeki doymamış yağ asitlerini korumaktır. Araştırmalar; bu vitaminin bazı kanserlerin oluşum riskini ve sisplatine bağlı nörotoksisitenin görülme sıklığını azalttığını göstermiştir.
EN SON HABERLER
- 1 Akciğerleri tüm toksinlerden arındırıyor! Doktorların kesinlikle tüketmelisiniz dediği o besin...
- 2 Pelin Karahan'a 1,5 ayda 8 kilo verdiren o diyet! Meğer sırrı çok basitmiş...
- 3 Şaşılığın tedavisi mümkün
- 4 Kan grubunuza dikkat! Bu kan grubundakilerin "demans riski %82 daha fazla"
- 5 Bilim insanları mucizeyi duyurdu! Kanser hücrelerini tek tek yakalayıp öldürüyor
- 6 Gözlerimizin önünde eridi! Diyet yapmadan 20 kilo veren ünlü isim açıkladı: "Her gün bunu yedim..."-
- 7 Kanserin ilk belirtisi ellerde ortaya çıkıyor! Eğer böyle görünüyorsa...
- 8 İklim değişti dünya alarmda
- 9 Aşırı öfke 40 dakika içinde ölüme sürükleyebilir! Kan damarlarını genişletip...
- 10 Gaziantep Şehir Hastanesi Obezite Merkezi Bölgeyi tedavi edecek