Pazartesi 02.09.2013 00:00
Son Güncelleme: Pazartesi 02.09.2013 16:02

Sindirim sorununun çaresi yoğurt

Uzmanlar, sindirim sorunu olanlara bolca yoğurt tüketmelerini tavsiye ediyor.

Yörsan gıda mühendislerinden Nilüfer Hakarayan, sütün sahip olduğu besin ögeleri açısından mükemmele yakın bir gıda maddesi olduğunu, özellikle çocukların sağlıklı gelişimine çok önemli rol oynadığını belirtti.

Nilüfer Hakarayan, yoğurtta bulunan proteinlerin, muhakkak dışarıdan alınması gereken vücut için önemli aminoasitlerden oluştuğunu ve yumurta proteinin en fazla biyolojik değere sahip protein olarak tanıtıldığını ancak bunun yanı sıra sütte ve yoğurtta var olan bazı proteinlerin biyolojik değer açısından yumurta proteinlerini bile geçebildiğini ifade etti.

İnsan bünyesinde laktoz denilen enzimin az bulunması veya olmaması nedeni ile bazı kişilerde süt içildiğinde karın ağrısı, ishal, gaz ve şişkinliğe neden olduğunu belirten Hakarayan, '' Süt içtiği zaman sindirim sıkıntısı ile karşılaşanların yoğurt tercih edebileceklerini, çünkü yoğurtta daha az miktarda laktoz bulunduğundan rahatsız edici belirtilerin görülmediğini belirtti.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.