Son Güncelleme: Pazartesi 14.10.2013
Eti, ekmek ve pilavla tüketin
Kurban etinin üç gün dinlendirildikten sonra yenmesini öneren Dr. Ayça Kaya, "Tatlı krizini engellemek için eti mutlaka ekmek ya da pilavla yemelisiniz" diyor
LİMONLU SALATA YİYİN
Kurban etini; bol limon eklenmiş salata ve sebzelerle tüketmek hazmı kolaylaştırır. Etle birlikte taze sıkılmış meyve suyu içmek; hem et sonrası duyulan tatlı ihtiyacını azaltır, hem de sindirime yardımcı olur. Etin hemen üzerine çay ve kahve içmek, etteki demirin kullanılmasını engeller.
BAYRAMDA SPORU BIRAKMAYIN
Bayramda algıyı; yeme içme dürtüsünden çok, gezmeye kaydırmak iyi olur. Bayram tatilinde diyete veya spora ara vererek programınızda ani değişiklikler yapıp vücut dengenizi sarsmayın. Öğünlerinizi atlamamaya ve egzersizlerinizi bayram süresince de yapmaya özen gösterin. Her ne kadar yeme-içme ağılıklı bir bayram olsa da, kilo problemi olanların bu konuda daha dikkatli davranmaları gerekir.
ET İÇİN GÜNLÜK YEME PLANI YAPIN
Kurban Bayramı her ne kadar yemeiçme ağırlıklı bir bayram olsa da, kilo problemi olanlar bu konuda dikkatli olmalı. Özellikle ikramların bol olduğu akraba ziyaretlerine herkesten geç gitmek; hem ısrara maruz kalmayı önler, hem de yeme programının bozulmamasını sağlar. Ayrıca her günkü aktivitelerden fazla aktivite yapmak, kilo kontrolünü elde tutmaya yardımcı olur. Ancak ciddi kilo sorunu olan kişiler; ne yaparlarsa yapsınlar iştahlarına sahip olamıyorlarsa, doktorlarına danışıp iştah kesici ilaçlardan da faydalanabilirler.
KURBAN BAYRAMI MANGALSIZ GEÇMEZ
Bu yılki Kurban Bayramı; tatil yapmak ve son sıcakların tadını çıkarmak için de bir fırsat. Bayramda mangal keyfi yapmak istiyorsanız; etlerin kömürleşmemesine veya dışı pişen, içi çiğ kalan etleri tüketmemeye dikkat etmelisiniz. Ayrıca yüksek risk taşıdığı için etli çiğ köfte tüketiminden de kaçınmalısınız. Et ve et ürünlerini uzun süreli mangal üzerinde pişirmek, kanserojen maddelerin açığa çıkmasına sebep olduğu için, mangaldan önce beş dakika fırında pişirmek bu riski azaltır. Küçük parçalı etler daha çabuk pişer, bu nedenle pişirme süresini azaltmak için eti küçük parçalara bölmeyi tercih etmelisiniz.
YARIN: BAYRAM ŞİŞKİNLİĞİ NASIL GİDERİLİR?
EN SON HABERLER
- 1 Kan grubunuza dikkat! Bu kan grubundakilerin "demans riski %82 daha fazla"
- 2 Bilim insanları mucizeyi duyurdu! Kanser hücrelerini tek tek yakalayıp öldürüyor
- 3 Gözlerimizin önünde eridi! Diyet yapmadan 20 kilo veren ünlü isim açıkladı: "Her gün bunu yedim..."-
- 4 Kanserin ilk belirtisi ellerde ortaya çıkıyor! Eğer böyle görünüyorsa...
- 5 İklim değişti dünya alarmda
- 6 Aşırı öfke 40 dakika içinde ölüme sürükleyebilir! Kan damarlarını genişletip...
- 7 Gaziantep Şehir Hastanesi Obezite Merkezi Bölgeyi tedavi edecek
- 8 Kanserin ilk belirtisi ellerde ortaya çıkıyor! Eğer böyle görünüyorsa...
- 9 Yaza incecik girmenizi sağlayacak tarif! Metabolizma hızını arşa çıkarıyor...
- 10 "En sağlıksız gıda" seçildi: Hepimiz bayılarak yiyoruz! Sağlıklı hücrelerde adeta bomba etkisi yapıyor