Bayram şişkinliğinin ilacı nane çayı ve zencefil
Kurban Bayramı'nda hazımsızlık sorunu yaşamak istemiyorsanız, etinizi zencefil ilave ettiğiniz salata ile tüketin. Yemek sonrasında anason, kekik veya nane çayı içmek de şişkinliğinizi alır
Kırmızı et; kolesterol içeriği yüksek ve hazmı zor olan bir besindir. Akşam yemeğinde fazla miktarda kırmızı et tüketmek; kalp-damar hastalığı olan kişiler için ciddi hipertansiyon, inme, felç riski oluşturabilir. Bu sebeple kırmızı eti öğle yemeği saatlerinde tüketmek gerekir. Öğle yemeğine bir kepçe çorba ile başlayıp sonra bol salata ile et yemeği yemekte fayda var. Kahvaltıda et tüketmek doğru değildir. Haşlanmış yumurta, yağsız beyaz peynir, bir-iki dilim tam buğday ekmeği, bol domatessalatalık- mevsim yeşilliklerinden oluşan bir kahvaltı; bayram gününe başlamak için en ideal alternatiflerdir.
SAKATATTAN UZAK DURUN
Et yemeklerinin yanında yenen sarma, dolma veya pilav tarzı yiyecekler; sindirimi zorlaştırıp şişkinlik ve gaz problemlerine sebep olabilir. Ayrıca yemeklerle birlikte tüketilen gazlı içecekler ya da yemek sonrasında içilen maden suları; şişkinlik ve mide ağrısına neden olabilir. Hazımsızlık problemi yaşamamak için etin yanında bol miktarda salata tüketin; salatanıza bir miktar zencefil ekleyebilirsiniz. Yemekten sonra da anason, kekik veya nane çayı için.
Sakatatlar, bir hayvanın en yüksek kolesterole sahip bölümüdür. Yalnızca kalp-damar hastalığı olanlarda değil, sağlıklı bireylerde bile tüketimi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.
BUNLARA DİKAT EDİN
KIYMA KİLO YAPAR KOLESTEROL ARTIRIR!
Aşırı miktarda tüketilen kırmızı et, yağlı ve şerbetli hamurlu tatlılar, çay, kahve ve gazlı içecekler; sindirim sistemi sorunlarının temel nedenleridir. Bayram boyunca, günlük hayatınızda sahip olduğunuz beslenme alışkanlıklarından çok fazla uzaklaşmayın. Az az ama sık beslenin ve zararlı yiyeceklerden fazla tüketmeyerek sağlığınızı koruyun.
Kırmızı et; yağlılık oranı arttıkça daha fazla kalori ve daha fazla kolesterol içerir. Hayvanın iç yağı karıştırılarak hazırlanan kıyma, sakatat ve kaburga gibi yağ oranı fazla etler, kilo almamızda ya da kan kolesterol seviyemizin yükselmesinde etkin olabilir.
BAYRAMA ÖZEL BESLENME PROGRAMI
Kahvaltı
Açık çay veya bitki çayları (şekersiz)
Az yağlı beyaz peynir
Haşlanmış yumurta veya az yağlı menemen-omlet
Domates, salatalık ve mevsim yeşillikleri
2-3 ince dilim tam buğday ekmeği
ARA ÖĞÜN
4-5 adet kuru kayısı veya kuru erik
4-5 adet ceviz veya 8-9 adet badem
ÖĞLE YEMEĞİ
1 porsiyon ızgara et veya etin kendi yağında kavurma
Bol salata (1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile birlikte)
1 su bardağı ayran
2 dilim tam buğday ekmeği
ARA ÖĞÜN
1 porsiyon sütlü tatlı
AKŞAM
1 porsiyon sebze veya kurubaklagil yemeği
1 porsiyon pilav veya makarna
1 kase yoğurt
1 ince dilim tam buğday ekmeği
ARA ÖĞÜN
2 porsiyon taze meyve
1 su bardağı süt veya kefir
YARIN: kırmızı etle diyet nasıl yapılır?
EN SON HABERLER
- 1 Metabolizmayı ateşleyen beslenme yöntemi! İstediğinizi yiyerek 3 ayda 12 kilo verin...
- 2 Kemikleri adeta çelik gibi yapıyor! Günde 1 porsiyon tüketmeniz yeterli..
- 3 ‘Serum’ çılgınlığına karşı uyarı: Kuaförde serum taktırıp kalbi duranlar var
- 4 Greyfurtun 8 altın faydası
- 5 Beşinci hastalık korkutuyor
- 6 Hafızayı zehir gibi yapıyor! Bilim insanları beyin gücünü artırmak kaç dakika yürümeniz gerektiğini açıkladı
- 7 Kemikleri adeta çelik gibi yapıyor! Günde 1 porsiyon tüketmeniz yeterli..
- 8 Akciğerleri tüm toksinlerden arındırıyor! Doktorların kesinlikle tüketmelisiniz dediği o besin...
- 9 Göz hastalıklarında akıllı mercek dönemi
- 10 Akciğerleri tüm toksinlerden arındırıyor! Doktorların kesinlikle tüketmelisiniz dediği o besin...