Son Güncelleme: Salı 15.10.2013 14:49
Hamilelere kurban eti uyarısı
Türk Ebeler Derneği Genel Başkanı Nazan Karahan, "Gebelikte sık karşılaşılan hazımsızlık, mide yanması gibi sorunların görülmemesi için, kurban etlerinin buzdolabında 24 saat dinlendikten sonra tüketilmesi gerekiyor" dedi.
Karahan, anne adaylarının Kurban Bayramı'nda kızartılmış değil, haşlama, buğulama veya fırında pişirilmiş eti tercih etmesinin doğru olacağını söyledi.
Gebe kadının günlük ortalama 150 gram kırmızı et tüketmesi gerektiğini ifade eden Karahan, "Gebelikte sık karşılaşılan hazımsızlık, mide yanması gibi sorunların görülmemesi için, kurban etlerinin buzdolabında 24 saat dinlendikten sonra tüketilmesi gerekiyor. Etin mutlaka bol yeşil salata veya sebze ve portakal suyu gibi C vitamini içeren besinlerle tüketilmesini öneriyoruz" diye konuştu.
Et tüketiminde aşırıya kaçmamak gerektiğini anlatan Karahan, "Kırmızı et, en iyi protein kaynakları arasındadır. Çiğ et tüketiminden özellikle kaçınmak gerekir. Etin iyi pişmiş olması önemli" dedi.
Karahan, iç yağların yemeklere katılmasının ise son derece sağlıksız bir beslenme şekli olduğunu kaydetti.
EN SON HABERLER
- 1 Başparmak testiyle kalp hastalığı ihtimalinizi öğrenin! O kişilerin yüzde 98'i...
- 2 Merdiven çıkmak ömrü uzatıyor
- 3 Gece körlüğüne kök hücre umudu
- 4 Başparmak testiyle kalp hastalığı ihtimalinizi öğrenin! O kişilerin yüzde 98'i...
- 5 Beslenmeyle ilgili doğru bilinen yanlışlar! Yemekte toksik etki yaratıyor...
- 6 Çocukların dünyasını karartan hastalık
- 7 Kemikleri çelik gibi yapıyor! Günde 1 bardak tüketmeniz yeterli...
- 8 B12 vitamini değerini tavan yaptırıyor! Sabahları kahvaltıda 1 adet tüketirseniz...
- 9 Akciğer kanseri ilk belirtisini sabahları gösteriyor! Uyandığınızda bunu yaşıyorsanız...
- 10 Meğer kolajen deposuymuş! Her yemeğe ekleyin: 10 yaş gençleştiriyor