Son Güncelleme: Cuma 01.11.2013
Mucize bitki sarımsak kanseri önlüyor
Mutfakların vazgeçilmez yiyeceği sarımsak; enfeksiyondan kalp-damar hastalıklarına kadar her derde deva. Ayrıca meme ve cilt gibi çeşitli kanser türünü önlemekte de etkili
TÜMÖR oluşmasını ÖNLER
Kanser üzerine yapılan araştırmalarda ilk modern rapor 1957'de Science dergisinde yayınlandı. Raporda sarımsaktan elde edilen allisin maddesinin; kanserli farelere enjekte edildiği ve hayvanların altı hafta daha uzun yaşadıkları belirtilmişti. Diallil, disülfit gibi kokulu yağda çözünen sülfür bileşikleri; tümörlerin oluşmasına ve gelişmesine engel olurken, kokusuz suda çözünen S-allil sistein bileşiği tümör oluşumunu engelliyor. Ancak bu bileşiklerin, ilerlemiş tümörler üzerinde hiçbir etkisi bulunmuyor.
MANTARA KARŞI DA ETKİLİ
Hayvanlar üzerinde yapılan bir araştırmaya göre sarımsak; göğüs, kolon, özofagus (yemek borusu), prostat, cilt ve mide kanseri tümörlerinin oluşmasını, ilerlemesini ve gelişmesini engelliyor. Bitki; mantar ve solunum enfeksiyonlarına karşı da koruma sağlıyor.
ÖLÜM ORANINI AZALTIYOR
Sarımsak ve kanserle ilgili yapılan 30 kadar çalışma; sarımsak ve soğan tüketiminin kanser nedeniyle ölüm oranını azalttığını gözler önüne seriyor. Çin, Hollanda, İtalya ve Amerika'da sarımsak tüketimi ve kanser vakaları ile ilgili incelemeler yapılmıştır. Bir araştırmada; sarımsak tüketimi ile, azalmış burun boşluğu, paranazal sinüz ve gırtlak kanseri arasında bir bağlantı olduğu tespit edilmiştir.
KADINLAR İÇİN ÇOK FAYDALI
Japonya'da 41 bin kadın üzerinde yapılan ve beş yıl süren bir araştırmanın sonucunda; haftada bir gün sarımsak tüketen kadınlarla, ayda bir sarımsak tüketen kadınlar arasında, kolon kanseri vakalarında yüzde 35'lik bir fark olduğu görülmüştür. Hollanda'da 120 bin kişi arasında yapılan bir başka araştırmada ise kanserle sarımsak tüketimi arasında bir bağlantı bulunamamıştır. Sarımsağın enfeksiyonlara karşı etkinliği de biliniyor. Amipli dizanteri ve bazı mantar türlerinde faydalı olduğu da kanıtlanmıştır.
ZEYTİNYAĞINDA EZEREK PİŞİRİN
Araştırmacılara göre; sarımsağın, zeytinyağı içinde ezilerek ya da toz halinde kullanılması gerekiyor. Ayrıca sarımsağın soyulur soyulmaz pişirilmesi, bitkinin anti- kanser özelliklerini yok ediyor. Bu nedenle sarımsağı soyduktan sonra en az 15 dakika bekleyin, daha sonra pişirin. Kokusundan hoşlanmıyorsanız; sarımsak kapsüllerini de kullanabilirsiniz. Ancak uzmanlar tazesini tercih etmenizi öneriyor.
DERİ ENFEKSİYONLARI İÇİN DE SARIMSAK TÜKETEBİLİRSİNİZ
Bu mucizevi bitki; kanserden korunmada, kanser tedavisinde, arteroskleroz, kardiyovasküler hastalıklar, dolaşım bozuklukları, yüksek kolesterol, hipertansiyon, mikrobik enfeksiyonlar ve deri enfeksiyonlarında etkilidir. Ancak baş ağrısı, halsizlik, terleme ve hipoglisemi gibi yan etkileri olabilir. Sarımsak; insülin ve pıhtılaşmayı önleyen ilaçların etkisini artırır. Bağışıklık sistemini güçlendiren ilaçların etkinliğini ise azaltır.
EN SON HABERLER
- 1 Akciğerleri tüm toksinlerden arındırıyor! Doktorların kesinlikle tüketmelisiniz dediği o besin...
- 2 Pelin Karahan'a 1,5 ayda 8 kilo verdiren o diyet! Meğer sırrı çok basitmiş...
- 3 Şaşılığın tedavisi mümkün
- 4 Kan grubunuza dikkat! Bu kan grubundakilerin "demans riski %82 daha fazla"
- 5 Bilim insanları mucizeyi duyurdu! Kanser hücrelerini tek tek yakalayıp öldürüyor
- 6 Gözlerimizin önünde eridi! Diyet yapmadan 20 kilo veren ünlü isim açıkladı: "Her gün bunu yedim..."-
- 7 Kanserin ilk belirtisi ellerde ortaya çıkıyor! Eğer böyle görünüyorsa...
- 8 İklim değişti dünya alarmda
- 9 Aşırı öfke 40 dakika içinde ölüme sürükleyebilir! Kan damarlarını genişletip...
- 10 Gaziantep Şehir Hastanesi Obezite Merkezi Bölgeyi tedavi edecek