Cumartesi 16.11.2013 00:00
Son Güncelleme: Cumartesi 16.11.2013 17:44

Bu bal her derde deva

Batı Karadeniz bölgesinde yoğun olarak üretilen kestane balı, üst yolu solunum enfeksiyonlarına karşı doğal antibiyotik vazifesi görüyor.

Düzce, Yığılca ve Akçakoca'daki arıcıların bol miktarda ürettiği ve satışa sunduğu kestane balı, kestane ağaçlarının yoğun olarak bulunduğu ormanlık bölgelerde kurulan kovanlarda yetiştiriliyor.

Kestane balının kendine has tadı, kokusu ve rengi bulunuyor. Bal, özellikle üst solunum yolları enfeksiyonların tedavisinde doğal antibiyotik olarak kullanılıyor.

Mide ve bağırsak rahatsızlıkları, hazımsızlık gibi sorunların giderilmesi ile vücut direncinin artırılmasında da kullanılan bir şifa kaynağı olan kestane balı, piyasada kilosu 50 liradan satılıyor. Kestane balı üretimi ile ilgili ülkemizin bazı bölgelerinde arıcılar teşvik ediliyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.