Son Güncelleme: Cumartesi 16.11.2013 17:44
Bu bal her derde deva
Batı Karadeniz bölgesinde yoğun olarak üretilen kestane balı, üst yolu solunum enfeksiyonlarına karşı doğal antibiyotik vazifesi görüyor.
Düzce, Yığılca ve Akçakoca'daki arıcıların bol miktarda ürettiği ve satışa sunduğu kestane balı, kestane ağaçlarının yoğun olarak bulunduğu ormanlık bölgelerde kurulan kovanlarda yetiştiriliyor.
Kestane balının kendine has tadı, kokusu ve rengi bulunuyor. Bal, özellikle üst solunum yolları enfeksiyonların tedavisinde doğal antibiyotik olarak kullanılıyor.
Mide ve bağırsak rahatsızlıkları, hazımsızlık gibi sorunların giderilmesi ile vücut direncinin artırılmasında da kullanılan bir şifa kaynağı olan kestane balı, piyasada kilosu 50 liradan satılıyor. Kestane balı üretimi ile ilgili ülkemizin bazı bölgelerinde arıcılar teşvik ediliyor.
EN SON HABERLER
- 1 Metabolizmayı ateşleyen beslenme yöntemi! İstediğinizi yiyerek 3 ayda 12 kilo verin...
- 2 Kemikleri adeta çelik gibi yapıyor! Günde 1 porsiyon tüketmeniz yeterli..
- 3 ‘Serum’ çılgınlığına karşı uyarı: Kuaförde serum taktırıp kalbi duranlar var
- 4 Greyfurtun 8 altın faydası
- 5 Beşinci hastalık korkutuyor
- 6 Hafızayı zehir gibi yapıyor! Bilim insanları beyin gücünü artırmak kaç dakika yürümeniz gerektiğini açıkladı
- 7 Kemikleri adeta çelik gibi yapıyor! Günde 1 porsiyon tüketmeniz yeterli..
- 8 Akciğerleri tüm toksinlerden arındırıyor! Doktorların kesinlikle tüketmelisiniz dediği o besin...
- 9 Göz hastalıklarında akıllı mercek dönemi
- 10 Akciğerleri tüm toksinlerden arındırıyor! Doktorların kesinlikle tüketmelisiniz dediği o besin...