Giriş Tarihi: 22.11.2013

Hastalıktan korunmanın yolu anti-aging'de

Yaşlanma, hücrelerin hasar görmesine ve hastalıklara neden oluyor. Anti-aging yöntemi ile yaşlanmayı durdurmak; kanser, Alzheimer, kalp krizi ve felç gibi hastalıklardan koruyor

Amerika'da yürütülen bazı araştırmalar; yaşlanma sürecinin durdurulmasını ve yaşam süresini uzatmayı hedefliyor. Yaşlanma olgusu; az da olsa kontrol edilebilen patolojik değişikliklerin sonucudur. Gelecekteki tıbbi buluşların; uzun ve sağlıklı bir hayatı mümkün kılacağına inanılıyor.

İLTİHAP HASTALIK NEDENİ
Yaşlandıkça vücudun uğradığı hasar da artıyor. Kronik inflamasyon, yani iltihaplanma, yaşlanma ile birlikte sıkça görülür. İnflamasyon; iç ve dış etkenler tarafından tetiklenebilir. Örneğin; kandaki sitokinler (bağışıklık işlevini kontrol eden kimyasallar), moleküler iltihaplanmaya neden olabilir. Bu durum da; beyin hücrelerinin ve arter duvarlarının hücre düzenleyici genleri üzerinde hasara neden olabilir. Kalp krizi, felç, kalp kapağı yetmezliği, kanser ve Alzheimer gibi hastalıkların; kronik inflamasyon ile bağlantısı bulunuyor. İltihaplanma karşıtı tedavilerde; etkisi klinik olarak kanıtlanmış besin ve hormonlar kullanılıyor. Bunlar arasında; balık yağı, kurkumin ve ananasta bulunan bromalein gibi maddeler bulunuyor. Yaşlanma sürecinde karşılaşılan diğer bir faktör de glikasyondur (kandaki şeker). Yaşa bağlı olarak hasarın artmasına neden olan glikasyon; böbrek, göz, sinir ve kan damarlarını etkileyebilir. Vücuttaki her hücre içinde, DNA bakımı ve onarımı için metilasyon denilen reaksiyonlar gerekiyor. DNA'daki hasar; kanser, karaciğer hasarı ve beyin hücrelerinin dejenerasyonuna neden oluyor. Metil donörler; hücrelerin onarımında ve sağlıklı şekilde işlemesinde önemli rol oynar. Başlıca metil donörler; folik asit, Koenzim Q10 ve B12 vitaminidir.

KIRMIZI ETEN KAÇININ

Toprak, su ve hava gibi çevresel faktörler; kanser riskinin artmasına neden oluyor. Uzmanlar; kanserden koruyucu bir beslenme programı uygulamanın, yaşlanmayı da yavaşlatabiceleğini savunuyor. Bunun için; kırmızı etten kaçınmak, sebze ve meyve tüketimini artırmak, toksik gıdalardan ve ortamlardan uzak durmak ve kanserojen maddelere karşı dikkatli olmak gerekir. Genellikle kanserden korunmak için tavsiye edilen maddeler; Omega 3, Koenzim Q10 ve izotiyosinatlar gibi ekstrelerdir.
SEBZE ÖMRÜ UZATIYOR
Lahana, brokoli, ısırgan otu, mantar, elma, pırasa, soğan, çörek otu, zeytinyağı, havuç, çilek, böğürtlen ve ahududu gibi doğal besinlerin; anti-kanser özellikleri nedeniyle tüketilmesi öneriliyor. Bu besinler; kansere yakalanma riskini belirgin şekilde azaltıyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.