Balık kadın kalbinin dostu
Balık, proteininden en çok faydalanılan besin türü. Kadınlar üzerinde yapılan araştırmalara göre haftada en az iki defa balık tüketmek kalp rahatsızlıklarına yakalanma riskini yüzde 30 azaltıyor.
100 gram yağlı balık 22 gram, yağsız balık ise 10 gram protein içeriyor. Vücudumuz bu proteinin yüzde 93'ünden faydalanıyor. Bu oran kırmızı etlerde ve diğer beyaz etlerde çok düşük. Mineraller açısından son derece zengin olan balık, bol miktarda fosfor, kalsiyum, iyot, flor, A, B1, B2 ve D vitaminleri ihtiva ediyor.
İç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya, balık etinin faydalarını şöyle sıraladı:
*Sağlıklı diş etleri ve diş yapısı oluşmasına yardımcı olur.
*Cilt rengini güzelleştirir.
*Saçların daha dayanıklı olmasını sağlar.
*Bakteriyel enfeksiyonlarda mücadeleye katkıda bulunur.
*Kandaki kolesterolü düzenleyici etkisiyle kalp krizinin önlenmesinde önemli rol oynar.
*Nişasta ve yağların parçalanarak vücutta kullanılmasına yardım eder.
*Eklem sağlığına faydalıdır.
*Şeker hastalarının tedavisinde kullanılır.
*Depresyon belirtilerini hafifletir.
*Yanık tedavisinde faydası vardır.
*Migren hastalarında faydası kanıtlanmıştır.
Kaynak: Bugün
EN SON HABERLER
- 1 Trabzon Şehir Hastanesi’nde hedef 2025
- 2 Kozmetik jinekoloji
- 3 Yazın kabusu gıda zehirlenmesi
- 4 T.C. Kimlik No ile Tahlil Sonucu Görüntüleme 2024 - MHRS E-Devlet ve E-Nabız ile Tahlil Sonuçları Nasıl Öğrenilir?
- 5 Bu hipertansiyon öldürücü
- 6 Güneşin öteki yüzü ürkütücü
- 7 Doğumları robotlar mı yaptıracak?
- 8 İnmenin nedeni kalbiniz olabilir
- 9 Tüm vücudu iltihaplardan arındıran mucize besin! Sadece 1 tane tüketmek sizi yeniden doğmuş gibi yapıyor...
- 10 Yalnızlık günde 15 sigara içmek kadar zararlı