Hamile kadınlar neden süt tüketmeli?
Kalsiyum, bebeğin, gebeliğin 8. Haftasından itibaren oluşmaya başlayan kemik ve dişlerinin gelişimi için gerekli bir mineraldir.
Yörsan Gıda Mühendislerinden Nilüfer Hakarayan anne ve bebek sağlığı için kalsiyum alımının önemini şu şekilde açıklıyor: "Gebelikte, normalde vucudun ihtiyacı olan kalsiyum miktarın yaklaşık iki katı kadar kalsiyum alınmalıdır. Çünkü bebeğin iskelet sisteminin gelişmesi için gerekli olan kalsiyum ;anne beslenmesinde yeterince alınmadığı takdirde annenin hamileliği süresince diş ve kemiklerinde bulunan kalsiyum depolarından sağlanmaktadır."
Süt ve süt ürünleri yeterli miktarda alınmamasından dolayı kalsiyum eksikliğine bağlı olarak ; annenin dişlerinde çürüme ve bacaklarında eğrilme, ileriki yıllarda kemik erimesi (osteoporoz) oluşmasına zemin hazırlayabilir. İşte bu nedenlerden dolayı hamilelik döneminde süt, peynir ve yoğurt tüketmek önem kazanmaktadır.
Hamilelikte kalsiyum ihtiyacı ne kadardır?
Yörsan Gıda Mühendislerinden Nilüfer Hakarayan'ın verdiği bilgiye göre, hamile bir bayanın günde 1000 miligram (1 gram) kalsiyum alması, eğer anne adayı 18 yaşın altında ise günlük 1300 mg kalsiyum alması tavsiye edilmektedir.
EN SON HABERLER
- 1 Hafızayı zehir gibi yapıyor! Bilim insanları beyin gücünü artırmak kaç dakika yürümeniz gerektiğini açıkladı
- 2 Kemikleri adeta çelik gibi yapıyor! Günde 1 porsiyon tüketmeniz yeterli..
- 3 Akciğerleri tüm toksinlerden arındırıyor! Doktorların kesinlikle tüketmelisiniz dediği o besin...
- 4 Göz hastalıklarında akıllı mercek dönemi
- 5 Akciğerleri tüm toksinlerden arındırıyor! Doktorların kesinlikle tüketmelisiniz dediği o besin...
- 6 Pelin Karahan'a 1,5 ayda 8 kilo verdiren o diyet! Meğer sırrı çok basitmiş...
- 7 Şaşılığın tedavisi mümkün
- 8 Kan grubunuza dikkat! Bu kan grubundakilerin "demans riski %82 daha fazla"
- 9 Bilim insanları mucizeyi duyurdu! Kanser hücrelerini tek tek yakalayıp öldürüyor
- 10 Gözlerimizin önünde eridi! Diyet yapmadan 20 kilo veren ünlü isim açıkladı: "Her gün bunu yedim..."-