Giriş Tarihi: 26.02.2014

Çok pişmiş ette alzheimer riski

Merkezi ABD'nin New York kentinde bulunan Mount Sinai Icahn Tıp Okulu'nda görev yapan araştırmacılar, etin çok pişirilmesi sonucu oluşan ileri glikasyon (AGE) ürünlerinin yaşlanmayı hızlandırdığını ve unutkanlığa neden olduğunu ortaya koydu. Araştırmacılar, kızartma, karamelleşme, ızgara, kavurma ve konserve işleminden geçen gıdalarda şekerin proteinle olan reaksiyonu sonucu, ileri glikasyon ürünlerinin oluştuğunu belirtti. Fareler üzerinde yapılan araştırma sonucu ileri glikasyonlu gıdaların beyinde tehlikeli proteinlerin birikmesine neden olarak bilişsel fonksiyonlara zarar verdiği ortaya çıktı. Uzmanlar ileri glikasyon ürünlerinin başta alzheimer olmak üzere beyin, kalp, böbrek ve yaşa bağlı diğer hastalıkların temel nedeni olduğunu belirterek, pişirme yöntemlerine dikkat edilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.