Son Güncelleme: Perşembe 27.03.2014 12:32
Çok tuzlu yiyen erken yaşlanıyor
Yeni yapılan bir araştırmaya göre ergenlik çağında çok fazla tuzlu yiyecekler, özellikle de abur cubur tüketmek yaşlanmayı hızlandırıyor.
Georgia Regents Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre tuz alımını azaltmak ayrıca yaşlanma sürecini de yavaşlatabiliyor. Çok fazla tuz tüketmenin zararlarına doktorlar sık sık dikkat çekerken, aşırı tuz tüketiminin sadece yaşlanma değil kalp hastalığı, felç riskini de artırdığı biliniyor.
TELOMER İNSAN ÖMRÜNÜN UZUNLUĞUNU SÖYLEYEN DNA PARÇASI
DNA'da bulunan ve insan ömrünün uzunluğunu belirleyen telomerler stres, sigara kullanımı, fiziksel aktivite yapmamak gibi nedenlerle kısalabiliyor. Yaşları 14 ile 18 arasında değişen 766 ergenlik çağındaki genç üzerinde yapılan araştırmada tuz tüketim miktarları değerlendirildi. Uzmanlar ayrıca çok fazla tuz tüketen ve obez denilecek kiloda bulunan gençlerin telomerlerinin, tuz tüketmeyenlerden daha kısa olduğunu da tespit etti.
Araştırmayı yürüten ekibin başında bulunan Dr. Haidong Zhu, "Çok sağlıklı ancak aşırı tuz tüketen gençlerde bile hücre yaşlanması olduğunu gördük. Ayrıca obezite vücutta yüksek enfeksiyona neden olur ve bu da hücre yaşlanmasının nedenlerinden biridir." dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Aşırı öfke 40 dakika içinde ölüme sürükleyebilir! Kan damarlarını genişletip...
- 2 Gaziantep Şehir Hastanesi Obezite Merkezi Bölgeyi tedavi edecek
- 3 Kanserin ilk belirtisi ellerde ortaya çıkıyor! Eğer böyle görünüyorsa...
- 4 Yaza incecik girmenizi sağlayacak tarif! Metabolizma hızını arşa çıkarıyor...
- 5 "En sağlıksız gıda" seçildi: Hepimiz bayılarak yiyoruz! Sağlıklı hücrelerde adeta bomba etkisi yapıyor
- 6 4 formül uzun yaşatıyor
- 7 Yaşlandıkça yalnızlaşıyoruz
- 8 Pankreas kanserinde yeni umut: Fosfor-32
- 9 "En sağlıksız gıda" seçildi: Hepimiz bayılarak yiyoruz! Sağlıklı hücrelerde adeta bomba etkisi yapıyor
- 10 Bağırsaklarınızın çürümeye başladığının ilk işareti! Yemekten sonra bunu hissediyorsanız...