Cuma 02.05.2014
Son Güncelleme: Cuma 02.05.2014

Lifli yiyecekler kalp dostu

Kalp krizi geçirenlerde 9 yıl içerisinde ölme riskinin yüksek olduğu, ancak lifli beslenenlerin bu süre içerisinde ölme risklerinin yüzde 25 daha düşük olduğu belirlendi. ABD'deki Harvard Halk Sağlığı Okulu ekibi, 4 bin kişinin kriz geçirdikten sonraki 9 yılını takip etti. Bu kişilerin hayatta kalma oranlarının alınan liflerle alakalı olduğu belirtildi. Amerikalı uzmanlara göre günde 38 gram lif alınması gerektiği belirtilirken, günlük her 10 gram'lık lif alımı artışının ölüm riskini yüzde 15 azalttığına dikkat çekildi.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.