Son Güncelleme: Salı 20.05.2014
6 besinle baharda şifa bulun
Çilek, kuşkonmaz, enginar, ıspanak, mango ve pancar; baharda tüketilmesi gereken besinler arasında. Enginar karaciğer ve kalbi koruyor. Çilek ise antioksidan özelliğine sahip
ÇİLEK
Çok kısa olsa da çilek mevsimi herkesin favorisidir. Yerel olarak yetişmiş lezzetli çilekler, C vitamini açısından çok zengindir. C vitamini hem antioksidan etkisine sahiptir, hem de bağışıklık sistemi için çok önemlidir. Ayrıca çilekte folik asit bulunur. Folik asit; hamilelikte alındığında nöral tüp kusurlarını engeller ve kalp damar hastalıklarına karşı koruyucu bir rol üstlenebilir.
ENGİNAR
ENGİNAR, karaciğer için çok faydalıdır. Böbrek ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olan enginar; böbrek kumlarını döker ve sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca kandaki şeker oranını ayarlayıp kolesterolü düşürür. Kalp-damar sağlığını korumakta da etkili olan enginar; bedeni ve zihinsel yorgunluğu giderir. Enginar; meme, rahim ağzı ve prostat kanserini önlemeye yardımcı olur. Hücrelerin yıpranmasını engelleyen enginar, yaşlanmanın etkilerini azaltır. Her derde deva enginarın diğer faydaları ise şöyle: Romatizma şikayetlerini azaltır, ishali keser ve ter kokusunu giderir.
PANCAR
PANCAR hem kökü, hem de yaprakları yenilebildiği için iki kat işe yarar. Canlı bir rengi olan pancar kökü; antioksidanlar açısından çok zengindir ve karaciğer temizlenmesi için yardımcı olabilir. Pancar yaprakları ise A ve K vitamini açısından zengindir. A vitamini sağlıklı bir bağışıklık sistemi için önemlidir, K vitamini ise kanın pıhtılaşması için mecburidir ve kemik sağlığında önemli rol oynar. Pancar; fırında, salatanın üstünde veya suyu sıkılarak lezzetli bir şekilde tüketilebilir.
KUŞKONMAZ
YEREL olarak yetiştirilmiş yumuşak kuşkonmazın lezzet ve besleyicilik açısından rakibi yoktur. Kuşkonmaz; folik asit, A vitamini ve demir içerir. Kuşkonmaz; buharda pişirilebilir, sote yapılabilir veya fırınlanabilir.
ISPANAK
ISPANAĞI her mevsimde bulmak mümkün olsa da yerel bir çiftçiden alınmış veya tarladan toplanmış ıspanağın yeri başkadır. Ispanak; klorofil açısından zengindir ve iyi bir E vitamini kaynağıdır. E vitamini çoğu insanın beslenmesinde eksik kalan güçlü bir antioksidandır.
MANGO
TROPİK bir meyve olan mango; mükemmel bir tatlıdır ve tatlıya en düşkün kişileri bile tatmin eder. C vitamini ve niyasin açısından çok zengindir. Niyasin; tüketilen yiyeceklerden enerji elde etmek için zorunlu olan bir B vitamindir ve kansere karşı koruyucu bir rol üstlenebilir.
EN SON HABERLER
- 1 Akciğerleri tüm toksinlerden arındırıyor! Doktorların kesinlikle tüketmelisiniz dediği o besin...
- 2 Pelin Karahan'a 1,5 ayda 8 kilo verdiren o diyet! Meğer sırrı çok basitmiş...
- 3 Şaşılığın tedavisi mümkün
- 4 Kan grubunuza dikkat! Bu kan grubundakilerin "demans riski %82 daha fazla"
- 5 Bilim insanları mucizeyi duyurdu! Kanser hücrelerini tek tek yakalayıp öldürüyor
- 6 Gözlerimizin önünde eridi! Diyet yapmadan 20 kilo veren ünlü isim açıkladı: "Her gün bunu yedim..."-
- 7 Kanserin ilk belirtisi ellerde ortaya çıkıyor! Eğer böyle görünüyorsa...
- 8 İklim değişti dünya alarmda
- 9 Aşırı öfke 40 dakika içinde ölüme sürükleyebilir! Kan damarlarını genişletip...
- 10 Gaziantep Şehir Hastanesi Obezite Merkezi Bölgeyi tedavi edecek