Alkali diyet ile sağlığınızı koruyun
Sebze ve meyveleri çiğ tüketmeyi esas alan alkali beslenme, vücut sağlığını korumaya yardımcı oluyor. Bu diyeti uygularken içtiğiniz suyun da alkali olmasına özen göstermelisiniz
NEDEN ÇİĞ TÜKETMELİ?
Sebzeler; vitamin, mineral, bitkisel protein ve antioksidan içerdikleri için yararlıdır. Ürünlerin pişirilmesi, yararlarını azaltır. Antioksidan özelliklere sahip sebzelerin renkleri koyulaştıkça serbest radikalleri temizleme kapasiteleri artar. Vücudun hücresel düzeyde sağlığı serbest radikal denen zararlılarla, antioksidan denen yararlıların dengesine bağlıdır. Serbest radikaller arttıkça vücutta asitlenme oluşur. Alkali olarak asitlenmeyi yok etmek, antioksidanları artırmak anlamına gelir. Bir sebzede ne kadar çok antioksidan varsa o kadar alkali yapar. Mor renkli sebze ve meyveler antioksidan kaynağıdır; siyah üzüm, nar, mor lahana, turp, patlıcan, mor soğan, çilek, yaban mersini, mor erik gibi.
BESİN DEĞERİ DÜŞER
Yeşil sebzelerin içerisinde ise klorofil bulunur. Klorofil, bitkiden aldığı oksijeni bize verir. Aynı zamanda demir ve magnezyum da içerir. Sebzelerin pişirilmesi içlerindeki su miktarını azaltır. Oysa su vücudu alkali yapan çok kıymetli mineraller içerir. Sebzeler mineralleri topraktan, biz de sebzelerden alırız. Sebzeleri pişirmek, içerdikleri protein miktarını azaltır. Oysa bitkisel protein, tüm sebzelerde vardır ve çok faydalıdır. Pişirme işlemi sebzelerin vitamin değerlerini de yarıya indirir. Yüksek ısıda pişirmek ya da kızartma yapmak ise bir sebzeyi neredeyse yararsız bir çöp haline getirir. Semizotu gibi iyi yağ (omega 3) içeren sebzeler pişirilince, içlerindeki yağ oksitlenir ve yararsız hale gelir. Sağlıklı olmak için her şeyden çok elektrona ihtiyacımız var. Çiğ sebzeler birer elektron deposudur. Zeytinyağlı sebze yemekleri, sebze çorbaları, buharda haşlanarak pişirilmiş sebzeler tüketebilirsiniz. Ancak günlük elektron, antioksidan, alkali ihtiyacınızı karşılamak için günde bir bardak sebze suyu içmelisiniz.
Oksijen veren yeşillikler
Malzemeler:
Yapılışı: Tüm malzemeyi katı meyve presinden geçirerek suyunu çıkarın. Bekletmeden hemen için.
EN SON HABERLER
- 1 Metabolizmayı ateşleyen beslenme yöntemi! İstediğinizi yiyerek 3 ayda 12 kilo verin...
- 2 Kemikleri adeta çelik gibi yapıyor! Günde 1 porsiyon tüketmeniz yeterli..
- 3 ‘Serum’ çılgınlığına karşı uyarı: Kuaförde serum taktırıp kalbi duranlar var
- 4 Greyfurtun 8 altın faydası
- 5 Beşinci hastalık korkutuyor
- 6 Hafızayı zehir gibi yapıyor! Bilim insanları beyin gücünü artırmak kaç dakika yürümeniz gerektiğini açıkladı
- 7 Kemikleri adeta çelik gibi yapıyor! Günde 1 porsiyon tüketmeniz yeterli..
- 8 Akciğerleri tüm toksinlerden arındırıyor! Doktorların kesinlikle tüketmelisiniz dediği o besin...
- 9 Göz hastalıklarında akıllı mercek dönemi
- 10 Akciğerleri tüm toksinlerden arındırıyor! Doktorların kesinlikle tüketmelisiniz dediği o besin...