Cumartesi 14.06.2014 00:00
Son Güncelleme: Cumartesi 14.06.2014 16:13

Uzmanlardan önemli uyarı

Şırnak Cizre Özel Botan Hastanesi Başhekimi Dr. Fikret İnal, tuzun kullanımı konusunda vatandaşları uyardı.

Tuzun sofraların vazgeçilmezlerinden olduğunu belirten Dr. İnal, Türkiye'deki kalp ve böbrek hastalıklarının en önemli sebeplerinden birinin, fazla tuz kullanımı olduğunu söyledi.

Dr. Fikret İnal, "Günlük kullanım miktarımız 1,5-2 gram, yani 1 çay kaşığını geçmemeli. Yüksek miktarda tuz kullanımında, kalp hastalığı, yüksek tansiyon, kalp, karaciğer ve böbrek hastalıklarına neden olabiliyor. Tuz az kullanıldığında, düşüklere neden olabilir. Çocuklar kullanmadığında, cücelik, gelişme geriliği, zeka geriliği oluşabiliyor. Her yaşta guatr oluşma riski artabiliyor. Yiyeceklerden alınan tuza dikkat edilmesi gerekir. Farklı baharatlar, maydanoz, nane gibi, ağır baskın tatlar olabilir, kekik gibi yine baskın tatlarla tuz kullanımını azaltabiliriz. Kullanacağımız tuzun iyotlu olmasına da dikkat edelim" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.