Pazar 28.09.2014 00:00
Son Güncelleme: Pazar 28.09.2014 15:20

Şifa deposu

Marmara ve Güney Anadolu’da yetişen hünnabın şifa deposu olduğu belirtildi.

Mayıs ve haziran aylarında yetişen, güzel kokulu ve 4-5 metrelik bir ağacın meyvesi olan hünnap, halk arasında "doktor hünnap'' olarak da biliniyor. Zeytin büyüklüğündeki bu şifalı meyve, pektin, tanen, müsilaj, şeker ve C vitamini ihtiva ediyor.

Hünnap, reçel ve sirke yapımının yanı sıra bitkisel ilaç olarak da kullanılıyor. Hünnabın, astım ve solunum sistemi hastalarına çok faydalı olduğu, balgam sökücü ve öksürük kesici özelliği olduğu biliniyor. Kanı temizleyip bağırsakları çalıştıran hünnap, streste vücudun kendini tekrar inşa etmesini hızlandırıyor. Nezle ve soğuk algınlığına karşı direnci artıyor. Şekeri dengeliyor. Zihni ve bedeni yorgunluk, zafiyet, ağrı kaynaklı uykusuzluk durumlarında insana güç veriyor. Ateşi de düşürüyor.

Bu şifalı meyve pazar yerlerinde, manavlarda ve aktarlarda bulunabiliyor. Uzmanlar her sabah 3 hünnap yemeyi tavsiye ediyor. Hünnabın kilosu 10-20 lira arasında satılıyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.