Pazartesi 06.10.2014
Son Güncelleme: Pazartesi 06.10.2014

Konserveden 'botoks' zehiri çıktı

Sağlık Bakanlığı Ulusal Zehirlenme Merkezi Uzmanı Dr. Arzu Sayın Şakur, Türkiye'de zehirlenmelerin dönemsel olarak çeşitlilik gösterdiğini belirterek, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte evde geleneksel yöntemlerle yapılan konserve zehirlenmelerinin de arttığına dikkat çekti. Geçtiğimiz hafta 15-20 kişinin bu zehirlenmelere maruz kaldığını kaydeden Şakur, şunları söyledi: "Dünyanın en ölümcül biyolojik silahlarında ve botoks işlemlerinde kullanılan botulinum bakterisi özellikle geleneksel usullerle yapılan konservelerde, yeterli ısı uygulaması yapılmadığından, kutudaki havasız şartlarda çoğalıyor ve zehir ürüyor. Tüketildikten 12-36 saat sonra, çift görme, göz kapağının düşmesi, göz bebeğinin genişlemesi, ağız kuruluğu, yutma güçlüğü, ses kısıklığı, felç ve solunum yetmezliği görülebiliyor. Zehirlenen hastaların mutlaka yoğun bakım imkanı olan hastanelerde tedavi edilmesi gerekiyor."

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.