Restoranlardaki tehlikeler
Değişen yaşam koşulları bizleri yiyecekleri hızla tüketebileceğimiz fast-food restoranlara yönlendiriyor. Bu restoranlardaki tehlikelerin farkında mıyız? İşte bazıları...
KİRLİ TUVALET, KİRLİ MUTFAK
Diyelim bir restorana gittiniz. Mönüyü istemeden önce tuvalete gidin. Kirli tuvalet, kirli mutfak demektir. Sıvı sabun, kağıt havlu veya el kurutucu yoksa ya da çöp kutuları yarıdan fazla doluysa dikkat! Çalışanların da kullandığı bu tuvaletlerden yayılabilecek mikropların personelin ellerinden tüm mekana yayılabileceğini unutmayın. Grip virüsü başta olmak üzere birçok virüs yaklaşık iki saat canlı kalabilir. Bundan korunmanın en iyi yolu, ellerinizi yanınızda taşıdığınız dezenfektan madde ile sıkça temizlemektir.
KUTU İÇECEKLERİ SİPARİŞ EDİN
Özellikle fast-food restoranlarda hangi içeceği seçerseniz seçin; boş bardağınız, bir çalışan tarafından büyük içecek makinalarının önüne konur ve tercihiniz doğrultusunda doldurulur. Yapılan araştırmalar, bu tip içecek makinalarının şeker ve nem oranı sebebiyle adeta birer bakteri yuvası olduğunu gösterdi. Kesinlikle kapalı kutu içecekleri tercih edin.
HAMBURGER KÖFTESİNE DİKKAT!
Yumuşacık ekmeğin arasında iştahınızı açan bu köfteler, ızgarada pişmiş görüntüsünü nasıl alıyor dersiniz? Eminim birçoğunuz gerçekten ızgarada pişirildiğini düşünüyorsunuzdur. Konu ile ilgili yapılan araştırmalar gösteriyor ki; hamburger köfteleri fabrikadan çıkmadan -ızgarada pişmiş görüntüsü verebilmesi için- şeritler halinde spreylenerek boyanıyor! Elbette bu konuda istisnalar vardır ancak adı üstünde fast-food; hızlı olmak her şeyden önemli!
TAVUKLAR YUMUŞAK
Dışarıda yenen tavuklar her zaman daha yumuşak olur. Yapılan araştırmalar bunun sebebinin tahmin ettiğiniz gibi usta ellerde hazırlanmaları olmadığını gösterdi. Tavuklar daha yumuşak olmaları için margarinde bekletiliyorlar! Mutfağında margarin kullananlarınız muhakkak vardır. Şunu bilmeniz yeterli; margarinler sağlığınız için çok ciddi tehdit oluşturan gıda maddeleridir!
LİMON KABUKLARI BAKTERİ YUVASI
Türk mutfağında çorbadan mezelere kadar birçok yemeğin üzerine limon sıkılır. Hatta salatanıza dilediğiniz kadar eklemeniz için sıkılmamış halde limonlar masanıza getirilir. Bu limonlar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isteyen araştırmacılar, rastgele topladıkları limonları taramadan geçirmişler. Alınan numune limonların kabuklarındaki bakteri yükünün, tüm gün sokakta gezdiğiniz ayakkabı tabanınızla eşit oranda olduğu tespit edilmiş.
YEŞİLLİĞE DİKKAT!
Fast-food restoranlarda hamburger ekmeğinizin arasından mönünüze renk katan marul ve benzer yeşillikler, taze görüntülerini koruyabilmek için bir çeşit antifriz maddesi olan propylene adlı maddeye maruz bırakılıyorlar!
EN SON HABERLER
- 1 Ne kadar hiperaktifsiniz? 10 soruda kendinizi test edin...
- 2 Kalp krizinin sinsi sinyalleri! İlk önce bu belirtileri veriyor...
- 3 Ortopedi ve Travmatoloji alanında uzmanlar Konya’da bir araya geldi
- 4 Astım nöbetine dikkat
- 5 Metabolizmayı ateşleyen beslenme yöntemi! İstediğinizi yiyerek 3 ayda 12 kilo verin...
- 6 Kemikleri adeta çelik gibi yapıyor! Günde 1 porsiyon tüketmeniz yeterli..
- 7 ‘Serum’ çılgınlığına karşı uyarı: Kuaförde serum taktırıp kalbi duranlar var
- 8 Greyfurtun 8 altın faydası
- 9 Beşinci hastalık korkutuyor
- 10 Hafızayı zehir gibi yapıyor! Bilim insanları beyin gücünü artırmak kaç dakika yürümeniz gerektiğini açıkladı