1 Ocak’tan itibaren uygulama değişiyor
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın salça ve sofralık zeytinde tuz oranlarının azaltılması ile meyve sularına ilave şeker katılamayacağına ilişkin düzenlemeleri yeni yılda uygulamaya giriyor.
Bakanlık, daha önce de ekmekte tuzun azaltılarak kepek miktarının artırılması, kırmızı ve kanatlı etinin karıştırılarak et ürünleri üretilmesinin yasaklanması, temel gıda maddeleri olan ekmek ile sucuk ve pastırma gibi bazı geleneksel ürünlerde katkı maddelerinin kullanılmasının yasaklanması gibi reform niteliğindeki yasal düzenlemeleri hayata geçirmişti.
EN SON HABERLER
- 1 Bu hipertansiyon öldürücü
- 2 Güneşin öteki yüzü ürkütücü
- 3 Doğumları robotlar mı yaptıracak?
- 4 İnmenin nedeni kalbiniz olabilir
- 5 Tüm vücudu iltihaplardan arındıran mucize besin! Sadece 1 tane tüketmek sizi yeniden doğmuş gibi yapıyor...
- 6 Yalnızlık günde 15 sigara içmek kadar zararlı
- 7 Evlilik kemoterapi etkisi sağlıyor
- 8 Süt içiyor musunuz?
- 9 Midesinden çıkan taş herkesi şaşırttı
- 10 Dövme yaptırmanın bedeli ağır