Kırmızı et nasıl kansere sebep oluyor?
Kırmızı et tüketimini, kanserle ilişkilendiren çok sayıda araştırma yapıldı. Ancak araştırmacılar şimdi ilk kez, kırmızı etin neden kansere yol açtığını tespit ettiklerini söylüyor.
Uzmanlara göre, bu şeker diğer etobur canlılarda üretilirken, insan vücudunda üretilmiyor. Kırmızı et tüketiminin ardından insan vücudu bu şekeri yabancı olarak algılıyor ve devreye bağışıklık sistemi giriyor. Bağışıklık sistemi bu şekerle başa çıkmak için antikor üretiyor.
Araştırmacılar bu antikorun iltihaba neden olduğunu belirtiyor. İltihap da tümöre dönüşüyor ve vücutta kanser baş gösteriyor. Araştırma, vücudu sözkonusu yabancı şekeri, üretmeyen fareler üzerinde yapıldı.
Şeker enjekte edilen farelerin vücudunda tümör oluştuğu gözlendi. Bununla birlikte uzmanlar, kırmızı etin, protein, vitamin ve mineral bakımından zengin olduğunu da hatırlatıyor. Uzmanların tavsiyesi, günde 70 gramdan fazla kırmızı et tüketmemek gerektiği yönünde.
EN SON HABERLER
- 1 Pelin Karahan'a 1,5 ayda 8 kilo verdiren o diyet! Meğer sırrı çok basitmiş...
- 2 Şaşılığın tedavisi mümkün
- 3 Kan grubunuza dikkat! Bu kan grubundakilerin "demans riski %82 daha fazla"
- 4 Bilim insanları mucizeyi duyurdu! Kanser hücrelerini tek tek yakalayıp öldürüyor
- 5 Gözlerimizin önünde eridi! Diyet yapmadan 20 kilo veren ünlü isim açıkladı: "Her gün bunu yedim..."-
- 6 Kanserin ilk belirtisi ellerde ortaya çıkıyor! Eğer böyle görünüyorsa...
- 7 İklim değişti dünya alarmda
- 8 Aşırı öfke 40 dakika içinde ölüme sürükleyebilir! Kan damarlarını genişletip...
- 9 Gaziantep Şehir Hastanesi Obezite Merkezi Bölgeyi tedavi edecek
- 10 Kanserin ilk belirtisi ellerde ortaya çıkıyor! Eğer böyle görünüyorsa...