Salı 10.03.2015 00:00

Afta ne iyi gelir?

Afta tuzlu su, aflarda bitkisel tedavi agız, ağızda afların sebebi, afta iyi gelen vitamin, afta yuzde 100 çözüm, afta iyi gelen bitkiler, agızdaki afın tedavisi, ağızdaki afta böğürtlen, afta iyi ğelen otlar, ağızda ki aflar, afta bitki, aft a iyi gelen bitkiler, aft a iyi gelen gıdalar, ağızdaki afta ne yapılır?

Aft için bitkisel tedaviAft için bitkisel çözümAft için bitkisel ilaç
Aft için bitkisel tarifler

Aft;Ağız içinde diş diplerinde ve boğaz kısmında meydana gelen içi sulu ve beyaz kabarcıkların yüzeysel yaraların geneline verilen isimdir.
Belirtisi:
Ağzın iç kısmında beyaz sıvı dolu ve kırmızı yara veya kabarcıkların oluşması. Ağızda sancı ve ağrı yeme zorluğu ve yutkunma zorluğu meydana getirir. Kızamık çiçek hastalığı ateşli hastalıkların ardından daha sık görülür. Genelde süt çocuklarında görünen bir hastalıktır. Bu hastalık alerji vitamin eksikliği veya büyük virüslere bağlı olabilir. Ayrıca uzun süre antibiyotik kullanmak ve behçet hastalığı da ağız yarasının sebebidir.
Aft Tedavisi:

Hastalığın gerçek sebebini öğrenmek ve tedavi için sağlık kuruluşlarına ve doktorlara gidilmelidir. Herhangi bir sebep yoksa ve şikayetler devam ediyorsa destek ve alternatif olarak aşağıdaki bitkisel tariflerden biri veya birkaçı kullanılabilir.
1. Tarif:

Karadut şurubu içilir ağız içinde gargara yapılır.
2. Tarif:

Kethindi dövülüp toz haline getirildikten sonra aft olan kısımlara akşam yatarken sürülür.
3. Tarif:

Zeytin yaprağı ağızda çiğnenir.
4.Tarif:

Papatya söğüt yaprağı gül çiçeği hatmi yaprağı kekik biberiyelavanta aynısafa Ayrı ayrı veya karıştırılarak bir tutamı kaynatılıp hem gargarası yapılır hemde balla karıştırılarak içilir.
5. Tarif:

Tuzlu su ile gargara yapılır.
6. Tarif:

Ayva pişirilir meyvesi ve kompostosu içilir.
7. Tarif:

20 gr Şap
20 gr Mazı
20 gr Karanfil
20 gr Anason
500 gr süzme bal
Bitkiler dövülüp balla karıştırılır. Tok karnına ağız tuzlu su ile gargara yapılır. Karıştırılan ballı baharat aft olan kısımlara krem gibi 3 öğün gargaradan sonra sürülür.
8. Tarif:

Havuç yaprağı
Kızılcık yaprağı
Hatmi çiçeği yaprağı
Böğürtlen yaprağı
eşit miktarda karıştırılır. Tamamı kaynatılıp süzülüp alınan suyla 3 öğün aç veya tok karnına gargara yapılır.
9. Tarif:

250 gr Kuru üzüm
50 gr Anason
50 gr Mayana
500 gr Bal
dövülüp macun haline getirilir. Yemeklerden sonra aft olan kısımlara krem gibi sürülür.
10. Tarif:

100 gr öd ağacı
2 lt suda iyice kaynatılıp suyu süzülür. Aç karnına gargara tapılır. Odunu yakılarak külü alınıp zeytinyağı ile macun yapılıp aft olan kısımlara tok karnına krem gibi 3 öğün sürülür.
11. Tarif:

50 gr ekşi nar suyu
100 gr balla karıştırılıp aft olan kısımlara tok karnına sürülür.
12. Tarif:

50 gr kına
20 gr tuz
100 gr tere yağı ile karıştırılıp aft olan kısımlara sürülür.
13. Tarif:

Nar çiçeği
Sumak
Hünnap
Gül
Mersin yaprağı
Okaliptus yaprağı
Söğüt yaprağı
Hatmi çiçeği
Kantaron çiçeği
Böğürtlen
Hardal tohumu
ayrı ayrı veya bir kaçı karıştırılıp gargarası yapılır.
14. Tarif:

50 gr sıraca otu
50 gr kantaron çiçeği
50 gr kekik
50 gr söğüt yaprağı
karıştırılıp 1 lt suya otların karışımından bir avuç koyulup kaynatılıp süzülür. Suyu alınıp tok karnına gargara yapılır.
Not: Aft rahatsızlığının bir çok sebebi vardır. Mutlaka doktora görünmek gerekir. Vitamin noksanlığı bunun en büyük sebebidir.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.