Son Güncelleme: Cuma 27.03.2015 17:21
Ses çıkaran yiyecekler iştah açıyor
Bilim adamları, çiğnerken ağızda ses çıkaran yiyeceklerin daha fazla iştah açtığını tespit etti.
Araştırmaya imza atanlardan Prof. Charles Spence, katılımcıların ağızda ses çıkaran patates cipsi, sert elma ya da havucun daha fazla iştah açıcı olduğunu belirttiğini vurguladı.
Spence, bilişsel sinir bilim alanındaki son yöntemlerle bir yiyeceğin sevilmesinin ya da sevilmemesinin sağlanabileceğine dikkati çekti.
Leeds Üniversitesi'nden bilim adamlarınca 2007'de yapılan bir araştırmaya da değinen Spence, "Şimdiye kadar yiyeceğin sadece kokusuyla ilgi çektiğini zannediyorduk bu çalışmayla, yiyeceğin dokusu ve çıtırdamasının da etkili olduğunu gördük" ifadelerini kullandı.
Spence, "Yiyecek çıtırdadığında kalitesinin iyi olduğu düşünülüyor ve iştah bu yüzden daha çok açılıyor olabilir. Sert bir elmayı yumuşak bir elma yerine tercih ettiğimiz gibi" dedi.
Bilim adamı, çalışmanın sonuçlarına değinerek, yiyeceklerin çıkardığı ses ile zamanla tat alma becerisi azalan yaşlıların yeme sorununu gidermenin mümkün olabileceğine dikkati çekti.
EN SON HABERLER
- 1 Kan grubunuza dikkat! Bu kan grubundakilerin "demans riski %82 daha fazla"
- 2 Bilim insanları mucizeyi duyurdu! Kanser hücrelerini tek tek yakalayıp öldürüyor
- 3 Gözlerimizin önünde eridi! Diyet yapmadan 20 kilo veren ünlü isim açıkladı: "Her gün bunu yedim..."-
- 4 Kanserin ilk belirtisi ellerde ortaya çıkıyor! Eğer böyle görünüyorsa...
- 5 İklim değişti dünya alarmda
- 6 Aşırı öfke 40 dakika içinde ölüme sürükleyebilir! Kan damarlarını genişletip...
- 7 Gaziantep Şehir Hastanesi Obezite Merkezi Bölgeyi tedavi edecek
- 8 Kanserin ilk belirtisi ellerde ortaya çıkıyor! Eğer böyle görünüyorsa...
- 9 Yaza incecik girmenizi sağlayacak tarif! Metabolizma hızını arşa çıkarıyor...
- 10 "En sağlıksız gıda" seçildi: Hepimiz bayılarak yiyoruz! Sağlıklı hücrelerde adeta bomba etkisi yapıyor