Son Güncelleme: Çarşamba 01.04.2015 17:03
Yeşil yapraklı sebzeler gençleştiriyor
ABD'de yapılan araştırmada, yeşil yapraklı sebzelerin beyni koruduğu ve gençleştirdiği belirlendi.
Ispanak gibi yeşil yapraklı sebzeleri günde 1-2 tabak tüketenlerin beyninin bunları daha az yiyenler ya da hiç yemeyenlere göre ortalama 11 yıl daha genç olduğu saptandı.
Yeşil yapraklı sebzelerin K vitamini, beta-karoten, folik asit gibi antioksidanlar bakımından zengin olmasının bu olumlu etkiyi yarattığını belirten bilim adamları, bunamadan, Alzheimer hastalığından korunmak için yeşil yapraklı sebzelerin tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.
Araştırmanın sonuçları, ABD'de düzenlenen Deneysel Biyoloji Konferansı'nda sunuldu.
Daha önce İsveç'te yapılan bir araştırma yeşil yapraklı sebzelerin kasları güçlendirdiğini ortaya koymuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Başparmak testiyle kalp hastalığı ihtimalinizi öğrenin! O kişilerin yüzde 98'i...
- 2 Beslenmeyle ilgili doğru bilinen yanlışlar! Yemekte toksik etki yaratıyor...
- 3 Çocukların dünyasını karartan hastalık
- 4 Kemikleri çelik gibi yapıyor! Günde 1 bardak tüketmeniz yeterli...
- 5 B12 vitamini değerini tavan yaptırıyor! Sabahları kahvaltıda 1 adet tüketirseniz...
- 6 Akciğer kanseri ilk belirtisini sabahları gösteriyor! Uyandığınızda bunu yaşıyorsanız...
- 7 Meğer kolajen deposuymuş! Her yemeğe ekleyin: 10 yaş gençleştiriyor
- 8 Yapay zeka söyle bana gıdım var mı?
- 9 Akciğer kanseri ilk belirtisini sabahları gösteriyor! Uyandığınızda bunu yaşıyorsanız...
- 10 İnme hastalarını felçten kurtarıyorlar