Son Güncelleme: Perşembe 18.06.2015 03:10
Çikolata kalp krizi riskini azaltıyor
İngiliz bilim adamları, günde iki kalıp çikolata tüketmenin kalp krizi riskini yüzde 25 oranında azalttığını kaydetti. Üstelik sanılanın aksine sütlü çikolatanın da bitter çikolata kadar yararlı olduğu belirtildi.
Aberdeen, Manchester, Cambridge ve East Anglia üniversiteleri araştırmacıları, yaptıkları çalışmada yalnızca istatistiksel verilerden yola çıktıklarını, araştırmanın kesin neden ve sonuçlara ulaşmadığını belirtti. Fakat araştırmacılar, yapılan çalışmaların genel olarak düşünüldüğünde çikolata tüketiminin kalp ve damar rahatsızlıklarına iyi geldiğini gösterdiğini de ekledi.
Bitter çikolatanın içindeki flavonoid ve antioksidanların kanın akışını hızlandırdığı düşündüklerini ifade eden bilim adamları, sütlü çikolatanın da sanıldığının aksine bitter kadar yaralı olduğunu saptadıklarını dile getirdi. Sütlü çikolatanın bitter çikolataya oranla daha fazla tüketildiğini belirten araştırmacılar, gözlemlemeye devam ettiklerini, bu süreçte flavonoidlerin yanı sıra sütteki kalsiyum ve yağ asitleri gibi bileşenlerin de araştırmalarını güçlendirebileceğini kaydetti.
EN SON HABERLER
- 1 Kalp krizinin sinsi sinyalleri! İlk önce bu belirtileri veriyor...
- 2 Ortopedi ve Travmatoloji alanında uzmanlar Konya’da bir araya geldi
- 3 Astım nöbetine dikkat
- 4 Metabolizmayı ateşleyen beslenme yöntemi! İstediğinizi yiyerek 3 ayda 12 kilo verin...
- 5 Kemikleri adeta çelik gibi yapıyor! Günde 1 porsiyon tüketmeniz yeterli..
- 6 ‘Serum’ çılgınlığına karşı uyarı: Kuaförde serum taktırıp kalbi duranlar var
- 7 Greyfurtun 8 altın faydası
- 8 Beşinci hastalık korkutuyor
- 9 Hafızayı zehir gibi yapıyor! Bilim insanları beyin gücünü artırmak kaç dakika yürümeniz gerektiğini açıkladı
- 10 Kemikleri adeta çelik gibi yapıyor! Günde 1 porsiyon tüketmeniz yeterli..