Salı 07.07.2015 00:00
Son Güncelleme: Salı 07.07.2015 11:34

Böbreklerin dostu; bakla

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, baklanın böbreklerin dostu bir besin olduğunu söyledi.

Bakla'nın vitamin ve protein açısından son derece zengin bir besin olduğunu dile getiren Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, 'İçeriğinde A,B,C, B1, B2, B6 ve K vitaminlerinin yanı sıra potasyum, kalsiyum, demir ve magnezyum mineralleri bolca mevcuttur. Kuru ve taze olarak tüketilebilen bu besin hazmı kolaylaştırır,idrar yollarını temizler ve böbrekler için faydalıdır.Böbrek ağrılarını hafifletir, böbrek kumlarının ve taşlarının dökülmesine yardımcı olur.Ayrıca göğüs hastalıkları ve öksürüğe de iyi gelir.Doğal depamin kaynağıdır. Depamin eksikliği, Parkinson hastalığına yol açar.Bakla,içeriğinde bulunan Lutein'den dolayı gözler için yararlıdır.Kötü kolesterolü düşürür ve kan şekerini düzene sokar.Hemoroit ve kabızlığa iyi gelir.Baş ağrısına iyi gelir.Cilt için son derece faydalıdır.
Baklayı pişirdiğiniz gün tüketmenizde fayda var.Çünkü birkaç gün bekleyen bakla yemeği, karaciğeri yorabiliyor. Ayrıca bu besini vücutta su tutma özelliği nedeniyle çok sık tüketmemek gerekiyor.' Diye konuştu.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.