Son Güncelleme: Çarşamba 05.08.2015 05:29
Dondurma tüketirken bunlara dikkat
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr, Fatih Gültekin, “Meyveli dondurmalarda kullanılan dondurmalar hakkında bilgi sahibi değilseniz, o zaman sade ve kakaolu dondurma daha güvenilir" dedi.
"RENKLENDİRİCİ KULLANILMADIĞINDAN EMİN OLUN"
Meyveli dondurma tüketilirken içinde sentetik renklendirici kullanılmadığından emin olunması gerektiğini aktaran Gültekin, "Limonlu dondurma alacaksanız bu beyaz olmalı, hafif sarıya çalabilir, çilekli dondurma alacaksanız hafif pembe renkli olmalı. Meyveli dondurmalarda kullanılan dondurmalar hakkında bilgi sahibi değilseniz, o zaman sade ve kakaolu dondurma daha güvenilir" diye konuştu.
Açıkta satılan dondurma alındığında burada hangi renklendiricinin kullanıldığının sorgulanması gerektiğini söyleyen Gültekin, kapalı dondurma alındığında paket bilgilerine bakılması gerektiğini ifade etti.
EN SON HABERLER
- 1 Ne kadar hiperaktifsiniz? 10 soruda kendinizi test edin...
- 2 Kalp krizinin sinsi sinyalleri! İlk önce bu belirtileri veriyor...
- 3 Ortopedi ve Travmatoloji alanında uzmanlar Konya’da bir araya geldi
- 4 Astım nöbetine dikkat
- 5 Metabolizmayı ateşleyen beslenme yöntemi! İstediğinizi yiyerek 3 ayda 12 kilo verin...
- 6 Kemikleri adeta çelik gibi yapıyor! Günde 1 porsiyon tüketmeniz yeterli..
- 7 ‘Serum’ çılgınlığına karşı uyarı: Kuaförde serum taktırıp kalbi duranlar var
- 8 Greyfurtun 8 altın faydası
- 9 Beşinci hastalık korkutuyor
- 10 Hafızayı zehir gibi yapıyor! Bilim insanları beyin gücünü artırmak kaç dakika yürümeniz gerektiğini açıkladı