Son Güncelleme: Salı 01.12.2015 16:43
Meğer yanlış biliyormuşuz!
Havaların soğuması ve kış mevsiminin yaklaşmasıyla beraber vatandaşlar, kışı hastalanmadan geçirmek ve ilaç kullanmaktan sakınmak için aktarlara ilgi gösteriyor. Uzmanlar ise uyarıyor: “Ihlamuru keyif çayı olarak kullanmak doğru değildir.”
Türkiye'de Doğu Karadeniz ve Marmara bölgelerinde yetişen ve içinde uçucu yağ, tanen, şeker, C ve P vitamini, reçine ve enzimler bulunan ıhlamur her derde deva olurken, ıhlamurun keyif çayı gibi tüketilmesi uzmanlarca önerilmiyor.
"Ihlamur, çay ve kahve gibi rahatlıkla tüketilebilecek günlük bir çay şekli değildir" diyen Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Botanik Ana Bilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşegül Köroğlu, "Ihlamur bir tedavi aracı ve bu nedenle hastalık olduğu dönemlerde kullanılması gerekiyor. Hastalık dönemlerinde kullanıldığında ıhlamurun etkilerini rahatlıkla görebiliyoruz. Ihlamuru keyif çayı olarak kullanmak doğru değil. Çünkü keyif çayı olarak kullandığımızda vücut buna hazırlanıyor, bundan beklediğimiz etkileri hastalık döneminde göremiyoruz. Bunu için ıhlamur diğer keyif amaçlı tüketilen çaylar gibi günlük hayatta tüketilmemesi gereken bir çaydır" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 "En sağlıksız gıda" seçildi: Hepimiz bayılarak yiyoruz! Sağlıklı hücrelerde adeta bomba etkisi yapıyor
- 2 4 formül uzun yaşatıyor
- 3 Yaşlandıkça yalnızlaşıyoruz
- 4 Pankreas kanserinde yeni umut: Fosfor-32
- 5 "En sağlıksız gıda" seçildi: Hepimiz bayılarak yiyoruz! Sağlıklı hücrelerde adeta bomba etkisi yapıyor
- 6 Bağırsaklarınızın çürümeye başladığının ilk işareti! Yemekten sonra bunu hissediyorsanız...
- 7 Bilgisayar başında saatlerce oturanlar dikkat
- 8 Rus hekimler parmağı kesilmeli dedi Türk doktorlar kurtardı
- 9 Hasta eden "genleri" ortadan kaldırıyor! Bilim insanlarından açıklama: "Ömrü onlarca yıl uzatacak 5 adım"
- 10 5 bin yıllık tedavi şifa dağıtıyor! Geçmeyen dertlerine "arı iğnesi" çare oldu