Pazar 27.12.2015 00:00
Son Güncelleme: Pazar 27.12.2015 15:03

Kestaneyi haşlayarak yemek daha faydalı

Tabiatta tarımsal ilaç ve suni gübre kullanılmadan tamamen doğal şartlar altında yetişen kestanenin, içerdiği besin öğeleri ve vitamin zenginliği nedeniyle beslenme diyetlerinde önemli yer tuttuğu tespit edildi.

Yılda 50 bin ton kestane üretimiyle dünyada dördüncü sırada yer alan Türkiye'de piyasada fiyatı 5-6 TL'ye satılan kestanenin vitamin yönünden zengin olduğu ve sağlık açısından bazı faydalarının bulunduğu bildirildi. Yenibilir nitelikteki taze kestanenin başta nişasta ve çeşitli şekerler olmak üzere iyi kalitede sindirilebilen lifli maddeler, protein, düşük oranda yağ, çeşitli mineral maddeler, B1, B2 ve C vitaminlerini içerdiği belirlendi. 100 gram kestanenin ortalama 160 kilo kalori enerji sağladığı kaydedildi.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.