Çarşamba 06.01.2016 00:00
Son Güncelleme: Çarşamba 06.01.2016 17:12

Uygunsuz koşullarda hazırlanan konservelere dikkat!

Sıcaklık başta olmak üzere uygun şartlarda hazırlanmayan salçaların kolon kanserine, konservelerin ise ölümlere yol açabileceği bildirildi. UÜ Meyve-Sebze İşleme ve Teknolojisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çopur: "Konseverlerde, sıcaklık ve süreler yetersiz uygulandığı takdirde, gıda maddesinin bozulmasına neden olan mikroorganizmalar öldürülemez ve bu durum insan sağlığı açısından ölümcül ciddi risklere yol açabilir"

Merdiven altı olarak tabir edilen uygunsuz koşullarda hazırlanan konserve, turşu ve salçaların sağlık açısından risk oluşturabileceği belirtildi.
Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Meyve-Sebze İşleme ve Teknolojisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Utku Çopur, yaptığı açıklamada, konservenin, gıdaların teneke kutularda ve cam kavanozlarda ısı uygulaması ile dayanıklı hale getirilmesi olarak tanımlandığını belirtti.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.