Son Güncelleme: Çarşamba 06.01.2016 17:12
Uygunsuz koşullarda hazırlanan konservelere dikkat!
Sıcaklık başta olmak üzere uygun şartlarda hazırlanmayan salçaların kolon kanserine, konservelerin ise ölümlere yol açabileceği bildirildi. UÜ Meyve-Sebze İşleme ve Teknolojisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çopur: "Konseverlerde, sıcaklık ve süreler yetersiz uygulandığı takdirde, gıda maddesinin bozulmasına neden olan mikroorganizmalar öldürülemez ve bu durum insan sağlığı açısından ölümcül ciddi risklere yol açabilir"
Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Meyve-Sebze İşleme ve Teknolojisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Utku Çopur, yaptığı açıklamada, konservenin, gıdaların teneke kutularda ve cam kavanozlarda ısı uygulaması ile dayanıklı hale getirilmesi olarak tanımlandığını belirtti.
EN SON HABERLER
- 1 Hafızayı zehir gibi yapıyor! Bilim insanları beyin gücünü artırmak kaç dakika yürümeniz gerektiğini açıkladı
- 2 Kemikleri adeta çelik gibi yapıyor! Günde 1 porsiyon tüketmeniz yeterli..
- 3 Akciğerleri tüm toksinlerden arındırıyor! Doktorların kesinlikle tüketmelisiniz dediği o besin...
- 4 Göz hastalıklarında akıllı mercek dönemi
- 5 Akciğerleri tüm toksinlerden arındırıyor! Doktorların kesinlikle tüketmelisiniz dediği o besin...
- 6 Pelin Karahan'a 1,5 ayda 8 kilo verdiren o diyet! Meğer sırrı çok basitmiş...
- 7 Şaşılığın tedavisi mümkün
- 8 Kan grubunuza dikkat! Bu kan grubundakilerin "demans riski %82 daha fazla"
- 9 Bilim insanları mucizeyi duyurdu! Kanser hücrelerini tek tek yakalayıp öldürüyor
- 10 Gözlerimizin önünde eridi! Diyet yapmadan 20 kilo veren ünlü isim açıkladı: "Her gün bunu yedim..."-