Son Güncelleme: Pazartesi 18.01.2016 14:01
Genç kalmanın beslenme sırları
Yaşlanmayı önleyen mucizevi bir yiyecek yok ama bazı gıdalarla yıllara meydan okumak mümkün. Öyle ki, bir tür antioksidan olan 'alfa lipoik asit' zengini sakatatlar zamanı yavaşlatıyor...
DOĞRU GIDA
Bir tür antioksidan olan alfa lipoik asitin yaşlanmayı azaltan etkileri olduğunu belirten uzmanlar, "Bu asit, vücutta glukozun zararını azaltıp yaşlanma sürecini uzatmaktadır" uyarısını yapıyor.
Yaşlanmayı geciktiren, alfa lipoik asit ise başta böbrek ve karaciğer olmak üzere sakatatlarda bolca bulunuyor.
İlerleyen yaşla birlikte kalp hastalıklarının da arttığını vurgulayan uzmanlar, bunu önlemek için de yine beslenmenin önemine dikkat çekiyor: "Soğuk ve taze sıkım zeytinyağı tüketmek, balık, keten tohumu ve koyu yeşil yapraklı sebzeler gibi Omega-3 kaynaklarını tüketmek, yulaf, posalı tam tahıl ürünleri ile gerekli lif alımını karşılamak önemlidir. Öte yandan doymuş yağlar, trans yağ asitleri azaltılmalı, sofra şekeri kısıtlanmalı."
kırışık arı yok edin.
EN SON HABERLER
- 1 Herkes düşman ilan etmişti! Meğer bu ekmek iğne ipliğe çeviriyormuş: Sabahları bir dilim...
- 2 Tümör hücrelerini %85 küçülten bitki keşfedildi! Bilim insanları "doğal kansersavar" diyor...
- 3 Başparmak testiyle kalp hastalığı ihtimalinizi öğrenin! O kişilerin yüzde 98'i...
- 4 Merdiven çıkmak ömrü uzatıyor
- 5 Gece körlüğüne kök hücre umudu
- 6 Başparmak testiyle kalp hastalığı ihtimalinizi öğrenin! O kişilerin yüzde 98'i...
- 7 Beslenmeyle ilgili doğru bilinen yanlışlar! Yemekte toksik etki yaratıyor...
- 8 Çocukların dünyasını karartan hastalık
- 9 Kemikleri çelik gibi yapıyor! Günde 1 bardak tüketmeniz yeterli...
- 10 B12 vitamini değerini tavan yaptırıyor! Sabahları kahvaltıda 1 adet tüketirseniz...