Son Güncelleme: Pazartesi 25.01.2016 17:24
Şifa veren kış meyveleri
Diyetisyen Elif Bilgin, kış meyvelerinin tüketiminin sağlık açısından çok yararlı olduğunu belirtti.
''Armudu yemeklerden önce ve kabuklu tüketin''
Diyetisyen Elif Bilgin, kış meyveleri ve faydaları hakkında bilgi verdi. Sulu ve tatlı bir meyve olan armudun yemeklerden önce tüketilmesi gerektiğini belirten Bilgin, "Zengin karoten içeriği nedeniyle sarı, yeşil renge sahiptir. A, B1, B2, B3, B6 ve C vitamininden zengindir. Kabuklu olarak tüketilmesi, bağırsak sağlığı açısından çok faydalıdır. Kabızlığı tedavi etmek için sık sık tüketilebilir. Kandaki üre asidi ve üre tuzlarını dışarı atarak böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar. Armut soğutucu etkisi ile ateşi rahatlatıcı etkiye sahiptir. Bir büyük bardak armut suyu içilmesi ateşi düşürmede etkili bir yoldur. Armuttaki antioksidan öğeler bağışıklık sistemini güçlendirir. Herhangi bir soğuk algınlığının geldiğini hissediyorsanız armut suyu için. Armut suyunun antiinflamatuar etkisi vardır, çeşitli iltihabi hastalık durumlarında ağrıyı hafifletmek için kullanılır. Armutta yüksek oranda bor vardır. Bor vücutta kalsiyumu korur, osteoporozu önler veya geciktirir" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Yaza incecik girmenizi sağlayacak tarif! Metabolizma hızını arşa çıkarıyor...
- 2 "En sağlıksız gıda" seçildi: Hepimiz bayılarak yiyoruz! Sağlıklı hücrelerde adeta bomba etkisi yapıyor
- 3 4 formül uzun yaşatıyor
- 4 Yaşlandıkça yalnızlaşıyoruz
- 5 Pankreas kanserinde yeni umut: Fosfor-32
- 6 "En sağlıksız gıda" seçildi: Hepimiz bayılarak yiyoruz! Sağlıklı hücrelerde adeta bomba etkisi yapıyor
- 7 Bağırsaklarınızın çürümeye başladığının ilk işareti! Yemekten sonra bunu hissediyorsanız...
- 8 Bilgisayar başında saatlerce oturanlar dikkat
- 9 Rus hekimler parmağı kesilmeli dedi Türk doktorlar kurtardı
- 10 Hasta eden "genleri" ortadan kaldırıyor! Bilim insanlarından açıklama: "Ömrü onlarca yıl uzatacak 5 adım"