Turp tüketmenin faydaları ve zararları
Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, turp sebzenin faydalarını, zararlarını ve ne kadar yenilmesi gerektiği konusunda bilgiler verdi.
Bol vitamin deposu turp'un sağlık açısından birçok faydası bulunduğunu belirten Tutar, şu bilgileri verdi:
Her mevsim sofranızda yer alabilecek olan turp, yaz, kış ve sonbahar turpu olarak üç çeşittir. Ülkemizde genelde renklere göre çeşitlendirilmekte olup, en bilinenleri kırmızı ve siyah turptur. İçerdiği organik asitler nedeniyle keskin bir tada sahiptir. Bütün turp çeşitleri, antioksidan olarak bilinen flavonoidlerden zengindir. Karaciğer ve safra sağlığı açısından siyah turpu, antioksidan içeriği açısından kırmızı turpu tercih etmelisiniz.
EN SON HABERLER
- 1 Akciğerleri tüm toksinlerden arındırıyor! Doktorların kesinlikle tüketmelisiniz dediği o besin...
- 2 Göz hastalıklarında akıllı mercek dönemi
- 3 Akciğerleri tüm toksinlerden arındırıyor! Doktorların kesinlikle tüketmelisiniz dediği o besin...
- 4 Pelin Karahan'a 1,5 ayda 8 kilo verdiren o diyet! Meğer sırrı çok basitmiş...
- 5 Şaşılığın tedavisi mümkün
- 6 Kan grubunuza dikkat! Bu kan grubundakilerin "demans riski %82 daha fazla"
- 7 Bilim insanları mucizeyi duyurdu! Kanser hücrelerini tek tek yakalayıp öldürüyor
- 8 Gözlerimizin önünde eridi! Diyet yapmadan 20 kilo veren ünlü isim açıkladı: "Her gün bunu yedim..."-
- 9 Kanserin ilk belirtisi ellerde ortaya çıkıyor! Eğer böyle görünüyorsa...
- 10 İklim değişti dünya alarmda