Pazartesi 07.03.2016 00:00

Goji berry hakkında bilmeniz gerekenler

Son zamanlarda sık sık adını duymaya başladığımız bu küçük, turuncu meyve hakkında neredeyse her gün yeni bir bilgi ortaya çıkıyor. Yapılan araştırmalar, ondan bir avuç yemenin, içmenin veya cilde sürmenin yaşam kalitesini arttırdığını ve düzenli kullanımda birçok sağlık sorununa iyi gelebileceğini ortaya koyuyor. Peki, nedir bu herkesin dilinde dolanan mucize meyvenin sırrı? İşte cevabı...

Goji bitkisi, yaprak döken patlıcangiller ailesine ait iki türü olan bir meyve...Gojinin bu iki türü Lycium barbarum ve Lycium chinense olarak bilinir. Bu bitkiler çoğunlukla ılık ve tropikal iklime yakın yerlerde bulunuyor ve birçok faydası sebebiyle Çin'de geniş ölçüde yetiştiriliyor. Çin'in yanı sıra, Tibet ve Moğolistan'ın Himalaya bölgelerinde de yetişiyor.
Bu parlak turuncu renkli meyveler yüzyıllar boyunca Çinliler ve Tibetliler tarafından tüketilmesine rağmen, insan sağlığına olumlu etkilerinden dolayı bütün dünyanın dikkatini yeni yeni çekmeye başladı.
Goji Berry Faydaları:
Dünyadaki en yüksek antioksidan yiyeceklerinden biridir.
% 13 protein içerir, kepekli buğdaydan daha yüksektir.
Portakaldan yüzlerce kat daha fazla C vitamini içerir.
Karbonhitratların enerjiye çevrilmesi için gerekli B vitaminleri içerir.
Sağlıklı bir cilt yapısını destekleyen Manganez ve Bakır açısından zengindir.
Beta Sitosterol içerir, anti-alevlendirici bir ajandır. Kolesterolü düşürür.
Hormonların, beyin ve sinir sisteminin düzgün iş görmesi için vücudun üretimi için gereken yağlı asitleri içerir.
Kalp ve kan basıncına faydası olan maddeler içerir.
19 farklı amino asit içerir (Arı poleninden altı kere daha yüksek).
Methionine, Leucine, Isoleucine, Lysine, Phenylalanine, Threonine , Tryptophan, Valine ...
21 iz minerallerini içerir. Çinko, kalsiyum, germanyum, selenyum, fosfor bunlardan sadece bazıları...
İçeriğindeki Germanyum kansere karşı koruyucu bir iz mineralidir. Nadiren, yiyeceklerde bulunur.
%8 Vitamin E içerir. (Çok nadiren meyvelerde bulunur, sadece tahıl ve tohumlarda)
Solavetivone içerir. Bu madde güçlü bir anti fungal ve anti-bakteriyeldir.
Havuçtan daha iyi bir beta karoten kaynağıdır.
Goji, oldukça sulu ve tatlıdır, tadı yabanmersini ve kirazın arasındadır. Goji bitkisinin sağlığımıza çok faydası olduğu için, hiçbir parçası atılmaz ve kullanılabilir. Parlak kırmızı meyveleri lezzetlidir. Yapraklarından mükemmel çay yapılır. Ayrıca yapraklar ve saplarından yağ yapılır. Kurutulan Goji, bir kuru üzüm olarak da tüketilebilir.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.