Canan Karatay: Düzenli olarak incir tüketin
Dolaşım sistemi hastalıklarının neden olduğu ölümlerin en fazla görüldüğü Aydın'da sağlık önerilerinde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, incirin dengeli olarak tüketilmesini önerdi.

"FAZLA İNCİR ÖLÜME NEDEN OLABİLİR"
Bilimsel araştırmanın nedenlerini yorumlayan Prof. Dr. Canan Karatay, ilk kez incir tüketimine dikkati çekti. Kuru incirde yüksek miktarda fruktoz olduğunu belirten Karatay, şu şekilde konuştu:
"Nazilli'nin halkı çok uzun ömürlü. Fakat insanlar burada en fazla dolaşım sisteminden kaynaklanan sorunlardan dolayı yaşamını yitiriyor. Tüketilen gıdaların kalitesi çok önemli, hazırlanışı çok önemli. Tabi ki incir memleketindeyiz. Fakat incir çok fazla fruktoz yüklü olduğu için olabilir. Burada şişman insanları çok gördüm. Bu şekerden kaynaklanıyor. Yani şeker trigliseridleri yükseltir, insülini yükseltir ve kronik şeker hastası olmasanız dahi insülin kanser sebebidir. Mide bağırsak kanserine gelince, bağışıklık sisteminin çökmüş olduğunu düşünüyorum. Bütün kanser hastalıkları, bağışıklık sisteminin çökmesinden kaynaklanır. Bağışıklık sistemini de çökerten şekerdir, ekmektir, pilavdır ve şekerli içeceklerdir. Aydın halkı inciri çok tüketiyorsa farklı sonuçlar doğurabilir. İncir çok tüketildiği zaman gliserin indeksi yüksek olduğu için fruktoz ihtiva ederek, karaciğeri yağlandırır. Özellikle kuru incirde yüksek miktarda fruktoz vardır. Bunların sonucu olan karaciğer yağlanması da trioid, pankreas başta olmak üzere bütün vücudun yağlanmasıdır. Yani bağışıklık sistemi bu nedenlerle bir yerden sonra çöküyor. Bağışıklık sistemini şeker çökertir, fruktoz çökertir. Çünkü bağırsaklardaki dost bakterileri öldüren şeker ve ekmektir. Un ufak olmuş şekerli şuruplardır ve şekerli içeceklerdir. Bağırsaklardaki düşman bakterileri çoğaltan, üremelerine sebep olan ekmektir, şekerdir, gazlı içeceklerdir ve de yediğiniz çok fazla incirdir. Yani incirin fazla tüketilmesi de ölüme neden olabilir."
UZUN YAŞAMIN SIRRINI AÇIKLADI
Nazilli'de uzun yaşamanın sırlarını araştırmak için uzun yaşayan insanların kan değerlerine bakılması gerektiğini ifade eden Karatay, "Bence insülinleri düşük olan uzun yaşıyor. Yani insülin hormonu 5 ve altında olanlar uzun yaşıyor. Burada egede çok yeşillik içinde, doğal besleniyor halk. Onlar bir de eski toprak olduğu için hazır yiyeceklerden uzak duruyorlar. Herkes yemeğini kendi yapıyor. Zeytin ve zeytinyağı tüketiliyor. Bunlar uzun ömür
EN SON HABERLER
- 1 Çöl tozu akciğerleri vuruyor
- 2 Baş dönmesi ciddi bir hastalığın habercisi olabilir
- 3 Dünya nüfusunun üçte biri verem mikrobu taşıyor
- 4 Geç uyumak depresyonu tetikliyor
- 5 Çilek beyin ve kalp sağlığını destekliyor
- 6 Egzersiz için ideal zaman iftardan 1 saat önce
- 7 50 yaş üstüne kritik uyarı kolonoskopi yaptırın!
- 8 Mutluluğun bir resmi var mı?
- 9 Gusül (Boy) Abdesti Nasıl Alınır? Erkek ve Kadın İçin Gusül Abdesti Alınışı Anlatımı ve Farzları
- 10 6 hastalığa karşı tek aşı