Kahve kolon kanseri riskini azaltıyor
Düzenli kahve tüketiminin bağırsak kanseri ihtimalini azalttığı tespit edildi.
Amerikan Kanser Araştırmaları Derneğinin yayımladığı tıp dergisi Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention'ın nisan sayısında yer alan makaleye göre, düzenli kahve tüketimi kolon ve rektum kanseri riskini azaltıyor.
Makalede, Güney Kaliforniya Üniversitesi araştırmacılarından Stephanie L. Schmit ile ekibinin, 5 bin 145 kanser hastası ile 4 bin 97 kişilik kontrol grubunun gıda tüketimini karşılaştırarak yaptığı çalışmanın bulgularına yer verildi.
İsrail'in kuzeyinde gerçekleştirilen araştırmada kahvenin kafein miktarının, hazırlanma şeklinin, kanserin geliştiği bölgenin ve tüketicinin etnik kökeninin dikkate alındığı bildirildi.
Mercek altına alınan kanser hastaları ve kontrol grubu üyelerinin yüzde 61,3'nün Aşkenaz Yahudisi, yüzde 21,4'ünün Sefarad Yahudisi, yüzde 13,5'inin de Arap olduğu belirtilen makalede, kahve tüketiminin genel olarak kanser riskini yüzde 26 azalttığı kaydedildi.
Makalede, tüketilen kahve miktarının özellikle Aşkenaz ve Sefarad Yahudilerinin kolon ve rektum kanseri geliştirme oranlarını azalttığı tespitine yer verildi.
EN SON HABERLER
- 1 Kanserin ilk belirtisi ellerde ortaya çıkıyor! Eğer böyle görünüyorsa...
- 2 İklim değişti dünya alarmda
- 3 Aşırı öfke 40 dakika içinde ölüme sürükleyebilir! Kan damarlarını genişletip...
- 4 Gaziantep Şehir Hastanesi Obezite Merkezi Bölgeyi tedavi edecek
- 5 Kanserin ilk belirtisi ellerde ortaya çıkıyor! Eğer böyle görünüyorsa...
- 6 Yaza incecik girmenizi sağlayacak tarif! Metabolizma hızını arşa çıkarıyor...
- 7 "En sağlıksız gıda" seçildi: Hepimiz bayılarak yiyoruz! Sağlıklı hücrelerde adeta bomba etkisi yapıyor
- 8 4 formül uzun yaşatıyor
- 9 Yaşlandıkça yalnızlaşıyoruz
- 10 Pankreas kanserinde yeni umut: Fosfor-32