Cuma 29.04.2016
Son Güncelleme: Cumartesi 30.04.2016

İşlenmiş kırmızı et ömrü kısaltıyor

İskoçya'daki araştırma yaşam standartlarının ömrün uzunluğuna olan etkisini bir kez daha kanıtladı. Araştırma, ucuz ve işlenmiş kırmızı et tüketiminin yaygın olduğu, düşük gelir grubundaki kesimlerde erken ölüm vakalarının zengin kesime göre daha çok görüldüğünü ortaya koydu. Buna neden olarak da fosfat gösterildi. Fosfat kırmızı et haricinde yumurta, balık, süt ürünleri ve balıklarda bulunuyor. Ancak işlenmiş kırmızı etteki fosfat vücut tarafından çabuk emiliyor ve fosfatın fazlası kromozomlarda bulunan ve birçok hastalığa karşı koruma sağlayan telomerleri yıpratıyor.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.