Son Güncelleme: Pazar 29.05.2016
Hastalıkları yenmek için kırmızı et tüketin
Hücreleri yenileyen kırmızı et, hastalıkları yenmek için çok önemlidir. Akut bir hastalık döneminde, ameliyat sonrası veya ufak bir soğuk algınlığında bile kırmızı et tüketimine dikkat etmek gerekir. Bu nedenle beslenmemizde düzenli olarak proteine yer vermeliyiz
HÜCRELERİ YENİLER
Kırmızı et, hücre yenilenmesini sağladığı için hastalıkları atlatırken de çok önemlidir. Akut bir hastalık döneminde, ameliyat sonrası veya en ufak bir soğuk algınlığı için bile protein tüketimi çok önemlidir. Kırmızı et her yaş döneminde gereklidir ancak çocukluk ve ergenlik dönemini geçtikten sonra yaşlılık döneminde aşırıya kaçmadan tüketilmeli, daha çok bitkisel kaynaklı proteinler ve balığa ağırlık verilmelidir. Yetişkinler ve yaşlılar için haftada iki-üç kere kırmızı et tüketimi yeterlidir ve az yağlı tercih edilmelidir. Kırmızı ete en fazla ihtiyaç duyulan dönem; büyüme-gelişmenin en hızlı olduğu çocukluk- ergenlik dönemi ile hamilelik dönemidir. Anne adaylarının da et tüketimine ağırlık vermesi gerekir. Her besin ögesine ihtiyacın arttığı bu dönemde demir ihtiyacı da artar ve günlük 27 mg demir gereklidir.
TÜKETİRKEN NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?
EN SON HABERLER
- 1 Akciğerleri tüm toksinlerden arındırıyor! Doktorların kesinlikle tüketmelisiniz dediği o besin...
- 2 Pelin Karahan'a 1,5 ayda 8 kilo verdiren o diyet! Meğer sırrı çok basitmiş...
- 3 Şaşılığın tedavisi mümkün
- 4 Kan grubunuza dikkat! Bu kan grubundakilerin "demans riski %82 daha fazla"
- 5 Bilim insanları mucizeyi duyurdu! Kanser hücrelerini tek tek yakalayıp öldürüyor
- 6 Gözlerimizin önünde eridi! Diyet yapmadan 20 kilo veren ünlü isim açıkladı: "Her gün bunu yedim..."-
- 7 Kanserin ilk belirtisi ellerde ortaya çıkıyor! Eğer böyle görünüyorsa...
- 8 İklim değişti dünya alarmda
- 9 Aşırı öfke 40 dakika içinde ölüme sürükleyebilir! Kan damarlarını genişletip...
- 10 Gaziantep Şehir Hastanesi Obezite Merkezi Bölgeyi tedavi edecek