Kırmızı et, vücut direncini artırır cildi ve saçları güzelleştirir
Vücuda protein sağlayan kaynaklardan biri olan kırmızı et; haftada en az iki kez tüketildiğinde kalbi ve damarları koruyor, vücuda enerji veriyor. Aynı zamanda kansızlık sorununu önlüyor, cildi güzelleştiriyor
Vücudumuzun, her gün belli bir miktar protein almaya ihtiyacı vardır. Çünkü protein; bedenimizin yenilenme ve tazelenme sürecinin yapı taşlarından biridir. Ette bulunan proteinin çok büyük kısmı, metabolizmamız tarafından kolayca sindirilir ve doğal çevrimimize katılır. Kırmızı et, aynı zamanda önemli bir demir kaynağıdır. Alyuvarlarımızın, yani kanımızın temel yapı taşlarından olan demir; eksik olması halinde kansızlık, zeka geriliği, uyku problemleri, baş dönmesi gibi sorunlara yol açar. Hafıza kaybı, yorgunluk, sinir problemleri gibi pek çok sorun; et yememekten kaynaklanan B12 vitamini eksikliğine bağlıdır. Etten alınan B12 vitaminini diğer besinleri tüketerek elde etmek çok zordur. Bu nedenle kırmızı etin düzenli olarak tüketilmesi gerekir.
SAÇ DÖKÜLMESİNİ ÖNLER
Koyun, keçi, sığır gibi hayvanlardan elde edilen kırmızı et; tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de severek tüketiliyor. Lezzetli ve doyurucu bir besin olan kırmızı ette, vücudumuz için gerekli birçok madde bulunur. Etin ağırlığının yaklaşık yüzde 20-35'i proteindir. Yağ içeriği ise evcilleştirilmiş çiftlikte yetişen yağlı hayvanlarda yüzde 30-40'a kadar çıkmaktadır. Yağsız etlerdeki yağın yaklaşık yüzde 40-50'si doymuş yağlardan oluşurken, yüzde 50'si de doymamış yağ asitlerinden oluşur. Özellikle protein ve demir içeriğiyle, sporcuların en çok tükettiği besinlerden biri kırmızı ettir. Vücuda sayısız fayda sağlayan kırmızı etin, belli başlı özellikleri şöyle:
AL ZHEIMER RİSKİNİ AZALTIR
KIRMIZI BÜYÜME İÇİN TAVUK ŞART
Önemli bir besin kaynağı olan tavuk, içerdiği protein ile insan sağlığında önemli bir rol oynar. Zayıflamak isteyenlerin de tercih ettiği tavuk eti; büyüme ve gelişmeyi destekleyici özelliğiyle çocuklar için de önemli bir besin kaynağıdır. Protein açısından zengin olan tavuğun yaklasık 120 gramı, günlük protein ihtiyacının yüzde 67.6'sını karşılar. Özellikle az yağ tüketerek protein gereksinimini karşılamak isteyenler için, derisiz tavuk eti ideal bir seçimdir. Kemik sağlığı için de önemli olan protein, özellikle yaşlıların beslenmesinde tavuk etiyle karşılanabilir.
EN SON HABERLER
- 1 En çok bu bölgede görülüyor! Kan değerlerinize dikkat...
- 2 Kocaeli Şehir Hastanesi'nden Dünya Talasemi Günü'nde önemli uyarılar
- 3 Kalp krizinin sinsi sinyalleri! İlk önce bu belirtileri veriyor...
- 4 Bacak damarlarındaki büyük tehlike
- 5 Ne kadar hiperaktifsiniz? 10 soruda kendinizi test edin...
- 6 Kalp krizinin sinsi sinyalleri! İlk önce bu belirtileri veriyor...
- 7 Ortopedi ve Travmatoloji alanında uzmanlar Konya’da bir araya geldi
- 8 Astım nöbetine dikkat
- 9 Metabolizmayı ateşleyen beslenme yöntemi! İstediğinizi yiyerek 3 ayda 12 kilo verin...
- 10 Kemikleri adeta çelik gibi yapıyor! Günde 1 porsiyon tüketmeniz yeterli..